KEY'de İlk Ödeme 28 Temmuz'da

Yaklaşık 8,5 milyon kişinin merakla beklediği Konut Edindirme Yardımı'nın (KEY) ödeme takvimi netleşti.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Köşk'ün onayının ardından 28 Temmuz'dan itibaren ödemelerin yapılacağını açıkladı. KEY'de vatandaşın nema gibi büyük beklentilere girdiğine dikkat çeken Çağlar, 3 milyon 800 bin kişinin 50 YTL'nin altında para alacağını bildirdi. Bin Yeni Türk Lirası'nın üzerinde alacakların sayısı ise 1 milyon 145 bini geçmeyecek. Maaşından Konut Edindirme Yardımı eksiksiz kesilen bir kişi, en fazla bin 391 YTL alacak. KEY kapsamında ödeme yapılacak toplam miktar ise yaklaşık 2,8 milyar YTL.

Çağlar'ın verdiği bilgiye göre KEY parası alacak hak sahipleri adına Ziraat Bankası'nda bir hesap açtırılacak. Herhangi bir belge getirmeden kimlik numarası ile ödeme yapılacak. Açılacak vadesiz hesaplardan işletim ücreti alınmayacak. Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, ödeme tarihine kadar yeni bir yasal düzenleme yapılmaması halinde yürürlükteki mevzuat uyarınca hak sahiplerinin bankalara olan borçlarına karşılık KEY alacaklarına haciz gelebileceğini söyledi. Çağlar, bankalar arasındaki sistem sayesinde tedbir işleminin otomatik olarak yapılabildiği bilgisini verdi.

Banka olarak KEY ödemesi alacaklara yönelik yeni bir paket üzerinde çalıştıklarını aktaran Genel Müdür Çağlar, bin YTL'nin üzerinde para alacaklara KEY kredisi vereceklerini kaydetti. Çağlar, bin YTL ve üzerinde para alacaklara 10 katı tutarında kredi verebileceklerini aktardı. Genel müdürün verdiği bilgiye göre örneğin bin yeni lira KEY alacağı olan kişi bu hakkından vazgeçmesi karşılığında Ziraat Bankası'ndan 10 bin YTL kredi alacak. Bu krediyi aylık eşit taksitler halinde on ayda ödeyecek. KEY parasını peşinat ve faiz olarak kabul edeceklerini belirten Çağlar, "Hak sahibine iki seçenek sunacağız. Ya 10 katı tutarında krediyi on ayda ödeyebilir ya da 5 katı kredi alıp 20 ayda ödeyebilir. Ayrıca bu paketten kredi alacaklar normal tüketici kredisinden daha düşük faiz ödemiş olacak. Bu hesabın içerisinde faizler ve kredi masrafları da dahil olacak." bilgisini verdi. Genel Müdür Çağlar, bin YTL'nin kesin bir limit olmadığını, bu tutarın altındaki hak sahiplerine de kredi imkanı sunacaklarını açıkladı.

'Zararına işlem yapmıyoruz'

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, son dönemde kamu bankalarının zararına kredi verdiğine yönelik iddiaları da yalanladı. Hiçbir işlemi zararına yapmadıklarını ifade eden Çağlar, "Bazı özel bankalar bir işten kâr edip başka bir işten zarar ederek dengelemeye çalışıyor. Biz onu bile yapmıyoruz. Hiçbir işlemden zarar etmiyoruz. Hatta örneğin 500 kişiye verilecek bir maaş promosyonu için bütün hesapları yapıp bir miktar belirliyoruz. Ancak özel bankalardan, bizim hesapladığımız miktarın üç katı teklif gelebiliyor." dedi.

haberzade

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.