Servet YILDIRIM Servet YILDIRIM Düşüncelerim

Ermenistan Ziyareti

Yayın: Güncelleme:

Yüzlerce yıldır beraber yaşayan iki toplumdan birini kışkırtarak araya nifak sokan batılı güçler milleti- sadıka(Osmanlı’ya sadık millet) olarak ifade edilen Ermeni’lerin Osmanlı’ya karşı isyanına yol açtılar. 1. Dünya savaşı sırasında doğu cephesinde Rus’larla birlikte Osmanlıya karşı çarpışan Ermeni’ler ayrıca çeteleri vasıtası ile Türk köylerini basarak yüz binlerce Türk’ü katlettiler. Karşılık gördüler. Devlet çözüm olarak o yöredeki Ermeni’lerin tehcirini uygun görerek ülkenin değişik yerlerinde iskân edilmelerini sağladı.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Ermenistan’ı ilk tanıyan ülkelerden biri Türkiye olmuştur. Türkiye bu ülkeye karşı daima hoşgörülü ve iyi niyetli davranmıştır. 1993 yılında Karadeniz Ekonomik İşbirliği’ne Karadeniz’de kıyısı olmamasına rağmen kurucu üye olarak davet edilmesini sağlamıştır. Enerji sıkıntısı çektikleri dönemlerde Türkiye Ermenistan’a enerji yardımında ve 100 bin ton buğday yardımında bulunmuştur. Türkiye binlerce Ermeni’nin Türkiye’de kaçak işçi olarak çalışmasına göz yummaktadır. Çeşitli bölgelerimizde bulunan Ermeni kiliseleri restore edilmiştir. Türkiye Erivan-İstanbul ve Erivan-Antalya hava yolu seferlerine müsaade etmektedir. Tarih kitaplarından Ermenilerin Doğu Anadolu’da yaptıkları mezalimi anlatan bölümler A.B’nin baskısı ile kaldırılmıştır. AB’ye hoş görünmek amacı ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu görevden alınmıştır.

Türkiye’nin bu iyi niyet gösterilerine karşılık Ermenistan düşmanlık politikasını hızlandırarak devam ettirmektedir. Sözde soykırım iddialarını her ortamda ortaya atarak Türkiye’yi suçlamaktalar. Bağımsızlık bildirgelerinde Doğu Anadolu için Batı Ermenistan ifadesine yer verilmiştir. Devlet armasında Ağrı Dağı resmi kullanılmaktadır.1920 Gümrü,1921 Moskova, 1921 Kars Antlaşmaları ile belirlenen ve Lozan Antlaşması ile kesinleşen Türkiye-Ermenistan sınırını Bugünkü Ermenistan yöneticileri tanımadıklarını ifade etmekteler. PKK’ya askeri destek verdikleri Genel Kurmay Başkanlığımızca açıklanmıştır. Ermenistan, Rusya’nın yardımı ile işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmemektedir. 1 milyondan fazla Azeri Türk’ünün sürgünü devam etmektedir. İşgal edilen Hocalı’da soykırıma varan katliamlar yapılmıştır. Azerbaycan’ın beşte biri Ermeni işgali altındadır. Bu işgal sebebi ile Türkiye Ermenistan’a ambargo uygulamaktadır. Batılıların bütün isteği Türkiye’nin bu ambargoyu kaldırmasıdır. Bu yüzden Türkiye’ye baskı yapmaktadırlar. Anlaşmalara dayalı olarak Kıbrıs’ta asker bulunduran Türkiye’yi işgalci olarak tanımlayan batılılar Azerbaycan’daki Ermeni işgalini görmezden geldikleri gibi Türkiye’yi de ambargoyu kaldırması için zorlamaktalar. İşte batının çifte standardına bir örnek.

Ekonomistlerin ifadesine göre Ermenistan ekonomisi çökmek üzeredir. Yaygın halde işsizlik ve fakirlik vardır. Halkın yüzde ellisinin açlık sınırında olduğu ve ciddi sıkıntılar çektiği ifade edilmektedir. Halkın pek çoğu geçimini diasporanın yardımı veya Ermenistan dışında çalışan akrabalarının yardımı ile sağlamaktadır. 1991 nüfus sayımına göre nüfusu 3 milyon olarak ifade edilmektedir. 1990-2001 arasında 900 bin ermeni ekonomik sebeplerden ülkeyi terk etmiştir. Göç nedeni ile kalifiye işgücünün kaybı ekonomiyi olumsuz yönde etkilemektedir. Bugün Ermenistan’daki ermeni nüfusunun 1-1,5 milyon kaldığı ifade edilmektedir. Batılılar iflasın eşiğindeki bu ülkeyi kurtarmak için Türkiye’ye baskı yapmaktalar.

1993-Kardeşlerimizi katleden insanların ellerini sıkamazsınız.(Abdullah Gül Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı)

2004-Ermeni terörünün döktüğü kanı unutmayın, unutturmayın. (Abdullah Gül Dışişleri Bakanı)

2007-Ermeniler politika değiştirmezse ilişkiler normalleşmez.(Abdullah Gül Cumhurbaşkanı)

2008-Erivan’a ziyaret iki ülke ilişkileri için fırsat yaratacak.( Abdullah Gül Cumhurbaşkanı)

Yukarıdaki alıntıların hepsi çeşitli dönemlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı konuşmalardan alınmıştır. Geçmişte bunları söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül A.B.D Başkanı ile yaptığı telefon konuşması sonrasında Ermenistan’a gitti ve Hocalı katliamı sanığı eli kanlı Sarkisyan’ın elini sıktı.

Azerbaycan Halk Cephesi Gazetesi’nde Elçin Mirzabeyli soruyor “ Gül’e hangi gülleri hediye ettiler? Azerbaycan Türklerinin kanı ile sulanmış kızıl gülleri mi?”

Özlemini duyuyoruz.
Neyin mi?
Tam bağımsız Türkiye’nin.
Özlemini duyuyoruz.
Neyin mi?
Türkiye ve Türk merkezli düşünen devlet adamının.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ismail yavuz
20.09.2008 / 01:14:09
degil mi efendim her zaman dusman olduk oyle kalalim. yunanlar ebedi dusman! rustan dost olmaz! araplar zaten hain! bulgarlar turk dusmani! suriye ye su vermezsek olur! irak zaten kendine dusman! iyi guzel hersey de biz kimin le yi iliskiler kuracagiz? yada ne zaman duzelecek bazi seyler? Osmanli nasil da tutmus bunca milleti tek cati altinda hayran olmamak mumkun degil... iliskiler bozuldu diye hep mi oyle gidecek? bize asilamislar bi dusmanlik gidiyor dunya da yanliz kalacagiz bu gidisle bi de uydurmuslar Turkun turkten baska dostu yok diye. ee biz kendimize mi hayirliyiz? sanirim bize bizden buyuk dusman yok desem yanlis anlasilirim ama malesef oyle:)))
Kadir DEMİR
20.09.2008 / 11:01:57
Abicim yazdıklarınıza bakılırsa sizin bu hükümetten yana bir sıkıntınız var.Zira daha önceki yazılarınız da aynı düşünceleri taşımakta.Herhalde kafalarınız birbirine uyuşmasa gerek.
kamil uzun
20.09.2008 / 11:41:05
hitler polonyalı yahudileri linç ettirdi. ama gelin görünki Almanya ve Polonya avrupa birliğinde. Hiç dedilermi birinden biri "Orada Almanya var ben gitmem" veya "Orada Polonya var ben gitmem" diye. İsmail Yavuz Kardeşime sonuna kadar katılıyorum
Faruk Serkan
20.09.2008 / 18:57:21
Ben de ılımlı politikalardan yanayım; kalıplaşmış-sloganist söylemlerle siyaset yapılamayacağı kanısındayım. Ancak yukarıda da bir fotoğraf var ve bu fotoğraf gerçeğin tâ kendisini yansıtıyor. Taviz veren hep bizim tarafımız olurken yaranamayan da bizim tarafımız oluyor yine. Ilımlışalım derken, buz gibi oluyoruz; alınan kararlar soğuk duş etkisi yaratıyor üzerimizde. gerçekten de "Bize bizden başka düşman yok"! İyi ilişkiler kuralım diye ermeni soykırımını da kabul edelim mi? ne dersiniz? o zaman "Türke Türkten başka herkes dost olur" işte! Ve sayemizde Dünya Barışı kurulmuş olur; milletler kardeşçe yaşar gider..
ismail yavuz
20.09.2008 / 21:17:37
ben bu ziyaretin bir taviz degil bir baslangic adimi oldugu kanisindayim. ama bunun bir tavizler zinciri olduguna da inanmiyorum tabi ki soyykirimi da kabul etmeyecegiz. dusman secimi konusuna gelince bugune kadar darbelerden daha buyuk yikimi hangi dis guc bize yapabildi ki? simdi ergenekonla sinav veriyoruz Allah askina boyle ic dusmanlar varken bize disardan kim ne yapsin hala saglam bi temellere oturtamadik kendimizi ve gunu kurtarma politikalariyla idare ederek nereye kadar gidilir onu da bilemem. oncelikle ne yaptigini bilen kendine guvenen ve kendi gorusunden olmayana saygili caliskan bir genclige ve bireylere ihtiyacimiz var.
Ali Asilhan
22.09.2008 / 10:30:56
Başkalarını ,hükümet düşmanı ilan edenler hükümet tutkunu olduklarını unutup.ne gerçeği görüyor,ne gösterene inanıyor.Bin yıldır haçlı ruhunun ,ilk firsatta üzerimize çullandığı,8 Haçlı seferi,mohac,Kosova, Çanakkale, İstiklal Savaşı,bu gün PKK terörü,Ermeni soykırım iddiaları,Pontus hayallerini görmüyorlar,ABD 'nin dayatma ve AB yasaları ile altımızı oyduğunu ,1945 den beri ABD Osmanlı eyaletler sistemi kurmak için Osmanlıcılık , ümmetcilik,cemaatcılık,ılımlı İslam,diyalog,İbrahimi dinler maskeli emperyal devşirme politiklarını sürdürdüğü bilinmiyor.Tüm İslam ülkelerinde sürdürülen devşirme politikları,görüyorum ki epey asker yetişdirmiş.Demokrası,barış,kardeşlik,eşitlik vs. maskeli Haçlı emperyalizmine kanmışlardır.Kur'an da onlarla dost olunmayacağının ikazına rağmen,İslamı savunuyoruz derken,haçlı projelerine taşaronluk yapılıyor.İslamı ölcüleride kullanmıyorlar.Bilin ki siz güçlü oldukca onlar dostunuz.Onlara savaş da açalım demiyoruz.Dostlukta,düşmanlıkta ifrata da kaçmayalım.
alperen
24.09.2008 / 18:56:52
ermenistan Azarbaycan topraklarından derhal çıkmadıkça benim dostum olamaz. Bu ziyarette karabağ sorunu masaya yatırılmış olmalı idi. Karabağ bir TURAN toprağıdır.Karabağ bir İSLAM beldesidir.selam ve dua ile...
Servet Yıldırım
28.09.2008 / 01:08:40
Yukarıdaki yazıda hangi ifadeler yorumcuyu "Komşularımızla düşman kalalım" anlayışına götürdü merak ettim doğrusu. Yazıda Türk-Ermeni münasebetlerinin geçmişinden kısaca bahsedilmiş, bugünkü manzara çizilmeye çalışılmış ve Cumhurbaşkanı'nın yaptığı konuşmalardan yapılan alıntılarla çelişkileri ortaya konularak Ermenistan'a gitmemesi gereği ifade edilmiştir.Uluslararası münasebetlerde karşılklılık ilkesi esastır.Buna uyulmalı idi. Yazının bu ana teması ile ilgili hiçbir yorum yok.Alakasızca "Komşulara düşmanlıktan", "Ümraniye(Ergenekon) davası","darbeler"den bahsedimektedir. Doğrulardan kaçışın bir yolumu bu acaba? Daha dün Beyazıt Camiinde cuma çıkışlarında belli bazı kesime kin ve nefret duyguları ile bağıranların bugün başkalarına insanlık dersi vermeye hakları yoktur.Darbelerden söz edilmiş.Darbeler Sol gençlik ile ülkücü gençliğin üzerinden silindir gibi geçerken Amerikanın yeşil kuşak felsefesine uyan kesime dokunulmadı.Unutmasınlar bugünkü durumlarını darbelere borçlular.
ALİ Asilhan
22.10.2008 / 10:50:05
Sayın Servet bey Memleket terörle kavruluyor.Kürdistan fiiliyattan,hukuki sürce götürülüyor.Dünya çok hızlı dönüyor,hainler gece gündüz çalışıyor.Ayda bir yazı yetmez daha çok,daha çok bekliyoruz.Selam ve saygılar.
nadir nalbant
6.11.2008 / 00:19:26
-Sayın, Cumhurbaşkanımız öyle uygun görmüştür, devletimizin başıdır,herkesin eleştirme hakkı elbette vardır(benim de desteklemek övmek hakkım olduğu gibi),şu anda ülkemiz dış politikasını dost-düşman herkes takdir etmektedir. -ülkemiz ilk defa ciddi bir biçimde bölgede ve uluslararası düzeyde etken bir rol almıştır. - bulunduğumuz yüzyılda 'tam bağımsız' lık kavramı tartışmalıdır,hangi ülke tam bağımsızdır? ölçüsü nedir? herşey in değiştiği gibi kavramlar da değişmektedir. -her konuşma yapıldığı yıl ve ortamı ile direct ilgilidir,bu alıntılarla beraber o şartlar da yazılmalıdır ki anlamı olsun.ayrıca olumlu ve hakikate doğrultusunda düşüncelerde de değişebilir,kötü emsal olmaz. -Özal dan sonra gerçekten bir halk insanı devletin başı olmuştur,asker-sivil oligarşiden gelmeyen bir kimse devletin başı olmuştur,inançlara saygılı bir kişi devletin başı olmuştur, destekleyelim, o kurumu yıpratmayalım, ortede hükümet var,onu eleştirelim,anlamıyor ve düzelmiyorsa seçimde değiştirelim.
Kadir DEMİR
13.11.2008 / 10:34:03
Valla anlamadım gitti,ne ziyaretmiş bu bee,iyicene sıkıcı olmaya başladı ama.Bu gün ile 54 gündür aynı sayfaya bakıp duruyoruz.Başka konulara da bi el atsanız da bizlerde faydalansak.

YAZARIN SON YAZILARI

Anayasa Ve Ekonomi

Anayasa Ve Ekonomi

Asıl amaçları yargı denetiminden kaçmaktır. Bunların dışında Anayasa değişiklikleri ile esas yapılmak istenilen husus Türk Devletinin üniter yapısını bozarak ABD’nin arzuları istikametinde devletimizi federatif bir yapıya sokmaktır
Çarşafa Dolananlar Ve Çarşaflayanlar

Çarşafa Dolananlar Ve Çarşaflayanlar

Cumhuriyet döneminde kıt imkânlar ile oluşturulan Kamu İktisadi Teşebbüslerinin büyük çoğunluğu yabancilara satıldılar. Stratejik önemlerine bakılmaksızın haraç mezat satılan bu ekonomik değerlerin satışından elde edilen paralar vatandaşlarımıza istihdam yaratacak yatırımlara sokulmadı.
Sözde İslâmcılar

Sözde İslâmcılar

İstiklâl Harbi sırasında haçlı uzantıları ile mücadele eden Kuva-i Millicileri dinsizlikle suçlayıp düşmanla işbirliği yapanlar da sözüm ona İslâm adına hareket ediyorlardı!
Demokrasi

Demokrasi

Ülkemizde demokratikleşme adı altında yargının siyasallaştırılması, basının susturulması ve yandaşlaştırılması yönünde endişe verici gelişmelerin olduğunu görmekteyiz
Yetim Hakkı

Yetim Hakkı

Halkımızın dinine olan samimi bağlılığını bilen bazı politikacılar konuşurken İslâmi terminolojiye ait sözcük ve cümleleri kullanmayı tercih ediyorlar. Kalbe ve gönle yerleşmesi gereken İslâmiyet’i dillerine yerleştiren bu politikacılar muhalefette “Hazreti Ömer’in adaleti” ifadesini dillerinden düşürmezken, iktidar olduklarında maddi ve siyasi hırslarının esiri olarak iktidar imkânlarını olabildiğince istismar etmekteler
Yeni Bir Seymen Alayı

Yeni Bir Seymen Alayı

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi olan milli devlet yapısının çökertilmesi için Türkiye’nin etnik yapısı sürekli kaşınmış ve Türkiye’nin çok etnikli bir nüfus yapısında, mozaik bir ülke olduğu tezi devamlı gündeme getirilerek Türkiyelilik kavramı ortaya atılmıştır.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.