Bahadır DEMİR Bahadır DEMİR Cam Buğusu

Yalnızlık

Yayın: Güncelleme:

Her yazan yazmıştır yalnızlığı, her mağdur kendi yalnızlığını yazmıştır. Bende kendi yalnızlığımı yazacağım sana. İlk yalnız kalışım; yaş on sekiz hayatın ya da özgür hayatın en başı yorgun argın eve geliyordum. Soğuktu, açtım, uykusuzdum ama olsun sen vardın, senin hayalin vardı beni o ısıtıyordu; yürüyordum sana eve gittiğimde resmin odamda beni bekliyor olacaktı, konuşmuyordu ama olsun en azından gülüyordu. Hep aynı tonda olsa da aynı resimdi o fakat ben onda her gün seni, yeni bir dünyayı yaşıyordum. Seni kaybettiğim hayal diyarında bir gün sonra buluyordum kâh bin bir gece masallarındaki prenses oluyordun; kâh Kaf Dağı’nın arkasındaki zümrüt ü ankam… Hayal ettiğim sürece seni düşündüğüm sürece özgürdüm yolda bunları düşünürken adımlarımın sıklaştığını fark ettim; bir an önce soğuk sokaklardan kurtulup sana sığınmak için resimde olsa, hayal de olsa sana sığınmak…

Kapıda karşıladı beni sensizlik. Ben seni kaybettiğimi kapıda örgendim. Birden göğsüm de tarifi imkânsız bir acı hissettim ve artık sen varken yoktun benim için. Beni terk etmiştin. Zaman elimden bir rüzgâr gibi uçtu. Artık hiçliğe mahkûm olmuştum. Sen benim yarım yârimdin; ben şimdi hem yarsız hem de yarım kalmıştım… Terk edilişin en koyusunu yaşıyordum. Tamamlanmamış bir şiir gibi anlamsızlaşmıştım. Müebbet sevdanın bitişini ve yarım yamalak yaşanan bir sevdanın kırılmış cam gibi dağılışını izliyordum. İçerimden sen koptun. Yalnızlık depremini en şiddetli sarsıntıları sardı vücudumu ve o an eğer huzur ölümse ölümü istedim. Ben bunları yaşarken sen nasıl başkasının olabilirdin? Hiç düşünmeden beni ayaz bir kış gecesinde nasıl çırıl çıplak dışarılara hapsedersin? Nerdesin ey yar nerdesin? Bumu senin sevgin ve yangınlar ateşten öte yangınlar derecesi bilinmeyen çaresi bilinmeyen yangınlar…
 “Hiç yangınlarda sınadılar mı seni? “ sana bunu sorduğum günü hatırladım birden. Şimdi beni yangınlarda sınıyorlardı. Yalnızlığı hücrelerimde yaşıyordum hücrelerime kadar yanıyordum. “Yanana ateş neyler “ diyordu şair doğruydu da yanana ateş hiçbir şey yapmıyordu. Ateş yakıyor yok edemedikçe güçlendiriyordu; Ruhun yanmasıydı bu. Sıkıntı zikirleri çekerken ruhum, ateşte temizleniyordu.

Odanın içine zor attım kendimi ağladığımı annemin görmesini istemiyordum. Duvarlar üstüme geliyordu. Yitik bir aşk romanın yalnız kahramanıydım artık sen yoktun. Romanın tozlu sayfalarında kendimi bulmaya çalışıyordum. Resmin artık gülmüyordu bana. Seni bir an önce görmek ve yüzüne bütün kinimi haykırmak istiyordum. Resmin beni duymuyordu… Kalbime yaptığım bütün kumdan kaleler yıkılmıştı bile. Bütün terk edişleri yaşıyordum içimde. Yalnızlığı, ayaz sevdaları, yanılgıları, yenilgileri yaşıyordum ve Hayat romanına dip not düşerken söz veriyordum kendime bir daha asla…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

hayal
23.04.2009 / 12:44:06
ne güzel bir şey olmuş bu..
tülin-hatice
23.04.2009 / 17:26:31
hocam bu ne!! nası bişeydr mükemmel yazmışsınz .... valla daha bişe diyemiycem devamı bekliorz...hoşçakalın...:))
saime
24.04.2009 / 01:11:17
İnsanoğlu her ne kadar zaman zaman yalnızlığa ihtiyacı olsada bence yalnızlık allaha mahsustur.. eline yüregine saglık yazdıkların gercekten cok güzel...basarılar.
kezban85
24.04.2009 / 11:58:16
kesinlikle mükemmelsin abim... :) yanlızlık paylaşılmaz paylaşılsa adı yalnızlık olmaz, kalabalığın ortasında bile yalnızdır insan ve buna ihtiyacı vardır aslında... kendine kalmaya kendini duymaya.. ama dostları da vardır insanın sana seni duyuran, sana seni hatırlatan... bi tanesin :)))
hilal demir
24.04.2009 / 13:15:41
abicim eline yüregine sağlık. gerçekten çok güzel olmuş. insanın zaman zaman içindeki farklı duyguları yaşadığı başka bir dünyayı güzel bi şekilde dile getiriyosun ... başarılarının devamını diliyorum:
dilek
24.04.2009 / 13:29:29
gercekten inanıyorum ki her insanın içinden alınmış bir kareler vardır.... Ama hüzünlü ama sevinçli...bu düsünceleri en güzel şekilde yansıttığınıza inanıyorum...basarılarınızın devamını diliyorum hocam....
alev
24.04.2009 / 17:01:54
güzel yazı her zamanki gibi olsun yalnızlığın da güzel yanları vardır acısı da haz verir bazen
Büşra Gümüş
24.04.2009 / 18:54:43
hocam çok güzel olmuş elinize,yüreğinize,kaleminize sağlık gerçekten mükemmel..yalnızlık bu kadar güzel anlatılır..gerçekten de o anki duyguları yazmışsınız,o tarifi imkansız acılarrrı.....
Erdoğan ISIR
25.04.2009 / 00:53:28
Yalnızlık: öyle içimize işlemiştir, bize öyle içten dokunur ki, o anda orada olan, bizimle olan, olmak isteyen; bizim de istediğimiz birinden, bize birini-bir başkasını- bulmasını isteriz. Yalnızlık, en içimizdedir.
Ebru
25.04.2009 / 23:14:35
yanlızlık acıdır ama aşkla birleşince tarifi zor çok zor olur.henüz hayatın başında yakalaması sizi
ebru
26.04.2009 / 14:47:16
hocam gönlünüze sağlık.her zamanki gibi güzel olmuş.devamının gelmesi dileğiyle..
İzzettin KÖMÜRCÜ
27.04.2009 / 21:39:31
Değerli Hocam; Yazılarınızı keyifle okumaya başladığımı bilmenizi isterim. Makale yazma konusunda iddialı olduğumu söyleyebilrim diyeceğim ama tarzınızda bu asla mümkün değil..Vesselam...Yanlızlığı asla yaşamak istemem...Herkes gönlüne göre yaşasın...Sevgi ve Saygılarımla...Sakın ola üstümüze bahar yorgunluğu çökmesin.:))İyi başladık mükemmeli yakaladık zirveye varalım..Öğrencilerinize selamlar..
hülya
29.04.2009 / 15:57:13
tebrik ederim çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık devamını bekliyoruz
ebru-ayşenur
30.04.2009 / 16:06:16
hocam kim üzdü sizi böle yha biz size kıyamayız :(... üzmein kendinizi... ama cok qüzel yazmışsınız... ellerinize saqlık walla:) [ebru mese-aysenur iri] (mekece iöo)(8-b)
süheyla
4.05.2009 / 20:33:10
Ablam yazın mükemmel,çok beğendim.Devamını bekliyorum. Başarılar...
mehmet aslan
4.05.2009 / 20:38:16
dayı yazın çok güzel olmuş. tebrik ederim.başarılarının devamını diliyorum dayım
naci akıncı
5.05.2009 / 21:02:15
hocam yüreğine sağlık gerçektende duygu ve hislerini çok güzel izah etmişsin.İnşallah bana kızmamışsındır ne zmandır okuyamadım yazılarını.Kalemine yüreğine sağlık..
Erdal TEZCAN
14.06.2009 / 02:46:48
İnsana en çok dokunan şey yalnızlıktır tüm yaşamı boyunca. Önce bebekken korkar yalnız kalmaktan sonra çocukken. Büyüdükçe arkadaş edinir insan yalnız kalmamak için. Ama kötü günde bir bakar ki kalmamıştır arkadaşları etrafında. Bu defa onca arkadaşın içinde yalnız kalmak dokunur insana. Dost arar kötü günde yalnız kalmamak için kötü gününde yalnız bırakmayanlar arasında. Tüm sıkıntılarıyla şehrin karşısındaki dağa çıktığında, sanki sıkıntılarına inat tüm ışıklarını yakan evlerde ki insanlara sitem edercesine naralar atarken ona eşlik edecek bir dost lazımdır ve maalesef bulmak zordur. Bahadır, Dostum, eğer bir gün şehrin karşısındaki dağa çıkmak istersen memnuniyetle yanında olacağımı unutma.
ayşe büyükburgaz
30.06.2009 / 12:17:33
yalnızlık derinden yaralar insanı.güzel olmuş.kaleminize sağlık.

YAZARIN SON YAZILARI

Giden

Giden

Rüya

Rüya

İki Bedende Bir Ruh

İki Bedende Bir Ruh

Şair Olmak

Şair Olmak

Gideceksin

Gideceksin

Selim

Selim

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.