Servet YILDIRIM Servet YILDIRIM Düşüncelerim

Askeri Darbe Bağırışları Altında Sivil Darbe mi oluşturuluyor?

Anayasanın değiştirilemez maddelerini değiştirerek Türkiye’yi federal bir devlet haline getirmenin yollarını arıyorlar. Bu oluşumlara karşı çıkarak halkı aydınlatacak kişiler çeşitli vesilelerle hapse atılmakta suçlarını bile bilmeden yıllarca yatırılmaktadır. Karşı çıkacak devlet kurumları ve mensupları komplolarla karalanmakta halkın gözünden düşürülmeye çalışılmaktadır
Yayın: Güncelleme:

Aslı ortalıkta olmayan bir fotokopi bahane edilerek Türkiye’nin gündemi yine karıştırıldı. Yandaş medyayı tutabilene aşk olsun. Askeri darbe bağırışları altında Türk Ordusu töhmet altında bırakılmakta, Türk halkının gözünden düşürülmeye, Türk milletinin bağrından çıkmış milli ordumuz olabildiğince karalanmaya çalışılmaktadır. Geçmişte meydana gelen darbeler bahane edilerek “Askeri darbe hazırlıkları var” yaygarası devam ettiriliyor. Kim veya kimler tarafından oluşturulduğu belli olmayan bir kâğıt parçası gerçekmiş gibi gösterilerek sürdürülen bu yaygaranın esas gayesi yapılmakta olan “Sivil Darbeyi” gözden kaçırmak, alalamak olmasın sakın?

ABD Irak’tan çekilme hazırlıkları yapmaktadır. ABD bu bölgede menfaatlerini koruyup, kollayacak; Irak’ın kuzeyinde oluşturulan ve 2.İsrail görevi görecek olan Kürt bölgesinin hayatiyetinin devamını sağlayacak bir düzenleme yapmak istemektedir. ABD ve Küresel Güçler Türkiye’yi bir federal ülke haline getirmek ve Irak’ın kuzeyini bu federasyonun içine alarak bu bölgeyi diğer ülkelerden (İran, Suriye, Irak ve Türkiye) korumak istemekteler. Bunun için yıllar önce yerli işbirlikçileri vasıtası ile “Yeni Osmanlıcılık” akımı adı altında bir akım başlattılar. Buna göre Türkiye federatif bir ülke haline getirilecek ve bölge ülkeleri bu federasyona alınarak milli devletler yok edilecekler. Yerel yönetimlere ağırlık verilerek merkezi yönetimin etkinliği kırılacak ve yerel yönetimler yolu ile sömürü devam ettirilecek. Tabii bu oluşum Türk Milletine Osmanlı’nın şanlı günlerine dönüş olarak takdim edilecektir. Oluşuma küresel sermayenin emrinde hareket eden hilâfet makamını da ilave ederseniz değmeyin sömürgecilerin keyfine. Hilâfet makamı için adayları da belli. Dinler arası diyalog adı altında Papa’lık makamı ile görüşmeler yapan zat en kuvvetli adaylarıdır.

ABD, AB ve Küresel Güçler sürekli üniter devlet(Bir merkeze bağlı tek bir hukukun yürürlükte olduğu idari yapılanma) yapısından çıkarak eyalet sistemine geçmemizi istemekteler. İstemek bir yana adeta zorlamaktalar. Bunun için Anayasa’nın değişemez maddelerinin değiştirilmelerini ve Ulus Devlet olmamızı sağlayan Atatürk İlkelerinden vazgeçmemizi ısrarla ifade etmekteler. Ulus Devlet yapısından çıkmamıza yol açacak bazı adımları ABD’ye hayır diyemeyen hükümetimize attırdılar bile.. Beraberce haberleri izleyelim.

-AB tarafından dayatılan ve Türkiye’nin eyaletleştirilmesi yönünde atılan ilk adım olarak görülen “Kalkınma Ajanları” dün resmen kuruldu. Hükümet, 23 ili kapsayan 8 bölge bölge kalkınma ajansı kurdu. Bakanlar Kurulu’nun “Bazı Düzey 2 Bölgelerinde Kalkınma Ajansları Kurulması Hakkında Karar”ı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konuldu. 

-Kalkınma Ajansları, uzmanlar tarafından Osmanlı İmrapatorluğu’nun son dönemlerin de Avrupa tarafından dayatılan bir genelgeye benzetiliyor. Merkezi iradenin etkisini zayıflatıp, yerel yönetimleri kısmen bağımsız kılan genelgeyle 20.06.1913 tarihinde Sadrazam Sait Halim Paşa tarafından yayınlanan Geçici vilayet kanunu ile devam eden parçalanma ve çöküş süreci daha da hız kazanmıştı

-Buna göre İstanbul, Karaman-Konya, Amasya-Çorum-Samsun-Tokat, Bayburt-Erzincan-Erzurum, Bitlis-Hakkari-Muş-Van, Adıyaman-Gaziantep-Kilis, Diyarbakır-Şanlıurfa ve Batman-Mardin-Şırnak-Siirt bölge kalkınma ajansları kuruldu. Kalkınma kurulu, illerin dengeli şekilde temsilini sağlayacak yapıda toplam yüz üyeden oluşacak. Kalkınma kurulunda, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşları temsil edilecek. Bu kurul ‘kalkınma için’ yabancı ülkelerle doğrudan temasa girebilecek.

-Eyalet sistemini yerleştirmek için atılan ilk adım Kalkınma Ajansları değildi. Cumhuriyet’in kuruluşunda şeri mahkemelerle birlikte kaldırılan ve Eyalet sistemine özgü bir yapı olan bölge (istinaf) mahkemeleri kurulmaya başlanmıştı. İlki Diyarbakır’da AB parasıyla açılan mahkemenin 9 ilde daha kurulması kararlaştırılmıştı.

Şu Avrupa Birliği’ne bakın anlaşmalara göre Türk çiftçisine ödemesi gereken parayı ödemediği halde istinaf mahkemelerinin parasını seve, seve ödüyor. Bu yapılanlar da Türk Milletine; Osmanlı’ya yeniden dönüş adı altında yutturulmaya çalışılıyor. Hâlbuki Osmanlının son yüz yılı bu tür imtiyazları ortadan kaldırmaya uğraşmakla geçmiştir. 3.Selim ile başlayan merkezileştirme çabaları batılılar ve yerli işbirlikçileri tarafından engellenmiştir. Cumhuriyeti kuranlar bütün bunları bilerek devleti üniter yapıda ulus devlet olarak kurmuşlardır. Emperyalistlere ve yerli işbirlikçilerine bakın Osmanlı’yı Osmanlı yapan ruhu unutturarak Osmanlı’yı Sevr’e götüren yapılanmaları gündeme getirmekteler.

Dayatmaları bunlarla da bitmiyor. Anayasanın değiştirilemez maddelerini değiştirerek Türkiye’yi federal bir devlet haline getirmenin yollarını arıyorlar. Bu oluşumlara karşı çıkarak halkı aydınlatacak kişiler çeşitli vesilelerle hapse atılmakta suçlarını bile bilmeden yıllarca yatırılmaktadır. Karşı çıkacak devlet kurumları ve mensupları komplolarla karalanmakta halkın gözünden düşürülmeye çalışılmaktadır. Milli duruş sergileyecek kişi ve kurumlar susturularak yapılacak sivil darbe (Anayasayı değiştirerek federatif yapıya geçiş) Türk halkının gözünden kaçırılmaya çalışılmaktadır.

Cambaza bak anlayışı ile askeri darbe bağırışları altında sivil darbe mi geliyor? Uyanık olalım.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Erdoğan ISIR
5.07.2009 / 01:01:22
Ülkenin gündemini değiştirmeye ve bizleri azar azar ülke sevdasından uzaklaştırmaya çalışıyorlar.Ve ulusalcı olan, ülkenin haksızlıklara başkaldıracak kişilerini boyun eğdirmek için türlü baskıları uyguluyorlar. Başaramadıklarında ise Muhsin Yazıcıoğlu'nda görebiliriz.
ismail yavuz
8.07.2009 / 16:27:45
sayin yazarin eserlerini de senaryolastirip bir dizi film seklinde yayinlamakta fayda goruyorum,zira hayal gucune hayran kaldim. ve sayin yorumcunun dikkatine rahmetli Muhsin Yazicioglu ulusalci cephede degil tam tersi usalci cephenin karsisinda dimdik duran bir sahsiyetti ve bu yuzden zaten onu kaybettik... ve dinler arasi diyolu da doladiniz agziniza,neden bilmediginiz konulara da deginirsiniz anlamam. bu hazmedemeyisinizi anlamaya calisiyorum hala...
tacettin farkatan
8.07.2009 / 23:22:02
O dinler arası diyaloğu yapanlar ki bu gün, Türkçülükten ahkam kesenleri her yıl utandırıyorlar. Hangi biri yaptı Türkçe olimpiyatları gibi.
Servet Yıldırım
12.07.2009 / 07:39:51
ABD teknolojik üstünlüğünü nasıl devam ettirmekte? Üniversitelerine beyin göçü hangi kuruluşlar tarafından sağlanmakta? Hiç düşündünüz mü? Türkçe olimpiyatlarını düzenleyenlerin yönettikleri F tipi okullarda öğretim dilinin İngilizce olduğunu ve Türkçe derslerinin ek ders olarak haftada yalnızca 2 saat okutulduğunu biliyormusunuz? Bu okullarda temayüz etmiş üstün zekâlı öğrencilerin ABD üniversitelerine devşirildiğinin farkındamısınız? Türk Dünyası Vakfı tarafından yurt dışında kurulmuş olan okulların öğrenim dilinin İngilizce yapıldığı takdir de bütün masraflarının ABD tarafından karşılanacağıteklifinin vakıf başkanı Prof.Dr Turan Yazgan'a yapıldığını ama reddedildiklerini biliyormuydunuz? Acaba kabul edenler var mı? Ortada bir seneryo ve oynayanlar var.Bu seneryo Irak'ta ,Afganistan'da,Türkiye'de oynanıyor. Müslümanlara ölüm,gözyaşı,zulüm getiren bir seneryo. Ben gözlemlerimi yazıyorum.Size masal gibi mi geliyor? Bu kan ve gözyaşı sizi hiç mi etkilemiyor?
ismail yavuz
14.07.2009 / 16:14:11
icimizi burkan hatta yakan olaylar var bir tarafta gunlerden beri elimiz kolumuz bagli caresiz bir sekilde haberleri izleyip uzuluyoruz, bu kan ve goz yasina uzulmek icin sadece insan olmak bile yeter buna kimsenin itirazi yok. lakin olayi nasil da alakasizca asli astari olmayan iddaalarla bagdastirip birilerine bu kadar rahat iftira atabiliyorsunuz? bu mudur sizin yonteminiz camur at izi kalsin mi? neyse ki bu millet herseyin farkinda ve de arkasinda en buyuk testek olarak duruyor...
Servet Yıldırım
17.07.2009 / 10:46:12
Yorumunuzu hakarete kadar vardırarak beni müfteri yapmışsınız. Bunu cehlin yarattığı bir hezeyan olarak kabul ediyorum.İsterseniz zatın kendisini konuşturalım. “Inanmış bir insanın Batı karşısında, Batı’yla entegrasyon karşısında, Amerika’yla entegrasyon karşısında olması katiyyen düşünülemez.” (Zaman gazetesi, 4 Eylul 1997) "Amerika, hala bu dünya gemisinin dümeninde oturan bir milletin adıdır... Amerika şu anda: Bütün konum ve gücüyle, bütün dünyaya kumanda edebilir ve buna layıktır." Nevval Sevindi / A.g.y - Sh:39 "Amerika ile dostça geçinmeden ve Amerika istemeden, dünyanın hiçbir yerinde, hiç kimseye ve hiçbir şey yaptırmazlar... Şimdi bazı gönüllü kuruluşlar dünya ile entegrasyon adına gidip dünyanın değişik yerlerinde okullar açıyorlarsa, bu itibarla, mesela Amerika ile çatıştığımız sürece bu projelerin gerçekleştirilmesi mümkün olmaz..." Nevval Sevindi / A.g.y. Sh.39 Yerim sınırlı olduğu için kalanları yazamıyorum.Ne demek Amerika ile entegrasyon?

YAZARIN SON YAZILARI

Anayasa Ve Ekonomi

Anayasa Ve Ekonomi

Asıl amaçları yargı denetiminden kaçmaktır. Bunların dışında Anayasa değişiklikleri ile esas yapılmak istenilen husus Türk Devletinin üniter yapısını bozarak ABD’nin arzuları istikametinde devletimizi federatif bir yapıya sokmaktır
Çarşafa Dolananlar Ve Çarşaflayanlar

Çarşafa Dolananlar Ve Çarşaflayanlar

Cumhuriyet döneminde kıt imkânlar ile oluşturulan Kamu İktisadi Teşebbüslerinin büyük çoğunluğu yabancilara satıldılar. Stratejik önemlerine bakılmaksızın haraç mezat satılan bu ekonomik değerlerin satışından elde edilen paralar vatandaşlarımıza istihdam yaratacak yatırımlara sokulmadı.
Sözde İslâmcılar

Sözde İslâmcılar

İstiklâl Harbi sırasında haçlı uzantıları ile mücadele eden Kuva-i Millicileri dinsizlikle suçlayıp düşmanla işbirliği yapanlar da sözüm ona İslâm adına hareket ediyorlardı!
Demokrasi

Demokrasi

Ülkemizde demokratikleşme adı altında yargının siyasallaştırılması, basının susturulması ve yandaşlaştırılması yönünde endişe verici gelişmelerin olduğunu görmekteyiz
Yetim Hakkı

Yetim Hakkı

Halkımızın dinine olan samimi bağlılığını bilen bazı politikacılar konuşurken İslâmi terminolojiye ait sözcük ve cümleleri kullanmayı tercih ediyorlar. Kalbe ve gönle yerleşmesi gereken İslâmiyet’i dillerine yerleştiren bu politikacılar muhalefette “Hazreti Ömer’in adaleti” ifadesini dillerinden düşürmezken, iktidar olduklarında maddi ve siyasi hırslarının esiri olarak iktidar imkânlarını olabildiğince istismar etmekteler
Yeni Bir Seymen Alayı

Yeni Bir Seymen Alayı

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi olan milli devlet yapısının çökertilmesi için Türkiye’nin etnik yapısı sürekli kaşınmış ve Türkiye’nin çok etnikli bir nüfus yapısında, mozaik bir ülke olduğu tezi devamlı gündeme getirilerek Türkiyelilik kavramı ortaya atılmıştır.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.