Servet YILDIRIM Servet YILDIRIM Düşüncelerim

Bir Açılım Modeli: Kültürel ve Ekonomik Türk Birliği

Amerikalıların dayattığı hâlâ içeriği açıklanamayan açılımlar yerine Gaspıralı İsmail Beyin "DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK" sözünde özünü bulan, ortak dile doğru götüren, kültürde ve ekonomide beraberliği getirecek olan Türk Birliği açılımını istiyorum. Türkiye ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri beraberce bir ekonomik birlik niye oluşturmasınlar?
Yayın: Güncelleme:

Geçliğimin ilk yıllarında bir magazin dergisinde sinema oyuncusu Göksel Arsoy ile yapılan bir röportajı okumuştum. Oyuncunun popüler olduğu, “Altın Çocuk” diye anıldığı yıllardı. Türkiye’de şöhretin en üst noktasına gelen Göksel Arsoy Dünya çapında bir oyuncu olabilmek için arayışlara girer. Bu nedenle gittiği Amerika’da bir film yapımcısı ile görüşerek fiziğinin ve oyun gücünün yeterli olduğunu kendisinin de dünya çapında bir oyuncu yapılmasını ister. Aldığı cevap olumsuzdur. Neden diye sorar Arsoy “Ömer Şerif’i meşhur ettiniz ben ondan daha yetenekliyim” Muhatabının cevabı ilginçtir. “ Biz yeteneğe değil ekonomik getiriye bakarız. Ömer Şerif’i meşhur ettik çünkü 100 milyonluk Arap nüfusunun (o zamanki nüfus) oluşturduğu pazar vardı. Senin getireceğin pazar nedir ?”

Bir devletin büyük devlet olabilmesi için etki alanı içindeki nüfus potansiyelinin yüksek olması yani pazarın büyük olması gerekir. Geçmişteki Osmanlı İmparatorluğu, İngiliz İmparatorluğu böyle idi. A.B.D içteki birliğini sağlayıp nüfus ve Pazar potansiyelini arttırdıktan sonra dünya devi olabilmiştir. Pazar alanı büyüdükçe yatırımcı büyük düşünmekte ve yatırımlar büyüdükçe devlet büyümektedir. Bugün Çin ve Hindistan da bu yolda olumlu adımlar atmaktalar. Avrupa devletleri bunun için Avrupa Birliğini kurarak nüfusu artmış ve pazar alanı genişlemiş bir birlik oluşturmuşlardır. Türkiye bu birliğe girmek için aday. Avrupalılara bizi içinize alın diye yalvarıyor taviz üzerine tavizler veriyoruz. Buna rağmen hayır, siz farklısınız, bizden değilsiniz aramıza alamayız diyorlar. Alırlarsa farklı statüde alacaklarını ifade ediyorlar. Kendileri büyürken Türkiye’nin küçülüp bölünmesi için ellerinden geleni yapmaktalar. Bölücülerden maddi manevi desteklerini esirgemiyorlar. Şimdi de Amerikan patentli olduğuna inandığım ve açılım adını verdikleri bir oluşumu dayatıyorlar. Hükümet yapmak istediği açılımın içeriğini hâlâ açıklayamadı. Başbakanımız bu açılımın halkımıza hazmettire, hazmettire uygulanacağını söylüyor. Demek ki halkın kolayca benimseyeceği bir uygulama değil. Cumhurbaşkanımız “Sorunları kendi iradeleri ile çözemeyen devletler başkalarının istismarına açıktır” diyerek bir dış müdahale iması ile toplumu açılımları kabule zorluyor. Bu zorlamalar nedeniyle Amerikalıların yapmak istediklerini özetle ifade etmeye çalışayım. Yakında terk edecekleri Irak’ta oluşturdukları Kürt Devletinin Irak, Türkiye, Suriye ve İran tarafından yaşatılmayacağını biliyorlar. Bu yüzden Türkiye’yi Anadolu Federe Devleti adı altında federal bir devlet haline getirmek ve Irak’ın Kuzeyinde kurdukları devleti bu federal devlete bağlayıp Türkiye’nin korumasına bırakmak istiyorlar. Tabii bu federe devlet aynı zaman da bölgede Amerikan menfaatlerinin koruma görevini yapacak yapıda oluşacak.

Gaspıralı İsmail Bey. 1851 yılında Kırım-Bahçesaray Avcı köyünde doğdu. İlkokulu mahalledeki Müslüman okulunda okuduktan sonra; Rus lisesine, Varonej Askeri Okulu’na oradan da Moskova Harp Okulu’na geçti. Burada karşılaştığı kesif Rus milliyetçiliği ve Panslavizm hareketler onun kendi benliğine daha çok sarılmasına sebep oldu. Rus Ordusu ile çarpışan Türk Ordusuna katılmak için gittiği Odesa’da yakalanınca askerlik ile ilişkisi kesildi. Bahçesaray’da Zincirli Medresesinde Rusça dersleri vermeye başladı. Tercüman-ı Ahvâl-i Zaman adı altında yayınladığı bir gazete vasıtası ile Türk Dünyasının her tarafına fikirlerini yaydı. "DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK" fikrini işleyerek Türk Birliğinin fikri temellerini oluşturdu.

Amerikalıların dayattığı hâlâ içeriği açıklanamayan açılımlar yerine Gaspıralı İsmail Beyin "DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK" sözünde özünü bulan, ortak dile doğru götüren, kültürde ve ekonomide beraberliği getirecek olan Türk Birliği açılımını istiyorum. Türkiye ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri beraberce bir ekonomik birlik niye oluşturmasınlar? Başkalarının yaptığını bizler neden yapamayalım. Yeni Göksel Arsoy’lara fırsat yaratacak oluşumları neden meydana getirmeyelim? A.B.D ve Avrupa Birliğinin en çok endişe duydukları konu budur. Kesinlikle bir Türk Birliğini istemezler. Böyle bir oluşumu engellemek için ellerinden geleni yaparlar. Geçmişte bunların Türkiye’de ki işbirlikçileri, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri Sovyetler Birliğinin esareti altında iken esir Türk Ellerinden bahseden Türk Milliyetçilerini gülünç göstermek için “Bunlar at sırtına binip Orta Asya’ya giderek ok ve yayları ile esir Türk’leri kurtaracaklar” derlerdi. Bakın bu ülkeler bağımsızlıklarına kavuştular. Bizim ok ve yaylarımıza! ihtiyaç kalmadı. Şurası unutulmasın; bir siyasi birlikten bahsetmiyorum. Siyasi birliğin mümkün olmadığının bilincindeyim. İstediğim özünü "DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK" fikrinden alan kültürel ve ekonomik birlikteliktir. Böyle bir birliğin oluşması için atılacak adımlar dostlarımızın yüzünü güldürecek, düşmanlarımızı endişeye sokacaktır. Emperyalistler bu oluşumu engellemek için ellerinden geleni yapacaklardır.

Milletimizin; tüm engelleri aşarak tam bağımsızlığı ve Türk Birliğini sağlayacak, olaylara Türk merkezli bakacak olan siyasi kadroları iktidar yapması dileklerimle.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Anayasa Ve Ekonomi

Anayasa Ve Ekonomi

Asıl amaçları yargı denetiminden kaçmaktır. Bunların dışında Anayasa değişiklikleri ile esas yapılmak istenilen husus Türk Devletinin üniter yapısını bozarak ABD’nin arzuları istikametinde devletimizi federatif bir yapıya sokmaktır
Çarşafa Dolananlar Ve Çarşaflayanlar

Çarşafa Dolananlar Ve Çarşaflayanlar

Cumhuriyet döneminde kıt imkânlar ile oluşturulan Kamu İktisadi Teşebbüslerinin büyük çoğunluğu yabancilara satıldılar. Stratejik önemlerine bakılmaksızın haraç mezat satılan bu ekonomik değerlerin satışından elde edilen paralar vatandaşlarımıza istihdam yaratacak yatırımlara sokulmadı.
Sözde İslâmcılar

Sözde İslâmcılar

İstiklâl Harbi sırasında haçlı uzantıları ile mücadele eden Kuva-i Millicileri dinsizlikle suçlayıp düşmanla işbirliği yapanlar da sözüm ona İslâm adına hareket ediyorlardı!
Demokrasi

Demokrasi

Ülkemizde demokratikleşme adı altında yargının siyasallaştırılması, basının susturulması ve yandaşlaştırılması yönünde endişe verici gelişmelerin olduğunu görmekteyiz
Yetim Hakkı

Yetim Hakkı

Halkımızın dinine olan samimi bağlılığını bilen bazı politikacılar konuşurken İslâmi terminolojiye ait sözcük ve cümleleri kullanmayı tercih ediyorlar. Kalbe ve gönle yerleşmesi gereken İslâmiyet’i dillerine yerleştiren bu politikacılar muhalefette “Hazreti Ömer’in adaleti” ifadesini dillerinden düşürmezken, iktidar olduklarında maddi ve siyasi hırslarının esiri olarak iktidar imkânlarını olabildiğince istismar etmekteler
Yeni Bir Seymen Alayı

Yeni Bir Seymen Alayı

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi olan milli devlet yapısının çökertilmesi için Türkiye’nin etnik yapısı sürekli kaşınmış ve Türkiye’nin çok etnikli bir nüfus yapısında, mozaik bir ülke olduğu tezi devamlı gündeme getirilerek Türkiyelilik kavramı ortaya atılmıştır.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.