Hasan KISA Hasan KISA Gönül Bahçesi

Adalet...!

ADALET İSTİYORSAN ADALETLİ OLMALISIN....
Yayın: Güncelleme:

Sevgili Okurlar,

İnsanoğlu yaratıldığından bu yana hep Adil olmak ve Adaleti sağlamak için mücadele eder. Çünkü Adil olmak İnsanoğlunun Fıtarında vardır.

Eğer İnsanoğlu Toplumun Enküçük Mihenk taşı olan ailesinden,Adil olmayı ,adalaetli davranmayı ve Güzel Ahlakı öğrendiyse veya bu karakteri değiştirilmediyse, Buna Çevreden,Toplumdan almış olduğu Adetler Örf ve gelenekler de eklenir, Topluma faydalı adil bir birey olarak yetişir.

Faakat; Aileden başlıyarak, Başka Toplumların Örf adet ve gelenekleri ile yetiştirilen bir ferdin, ileride ne kadar adil olacağı muammada kalır ve onun Adalet anlayışı kendisine göre farklı olur.

Sevgili okurlar,

Son dönemlerde Bütün dünyada olduğu gibi Ülkemizde de Devasal ADALET sarayları yapılmakta, Yüksek Yüksek Beton binalar inşa edilerek Belkide Anadoluda ki bir İlçe nüfusuna denk gelebilecek şekilde Beton yığınları dikilmektedir.

Tamam Adalet Sarayları yapalım, oralaarda birileri çalışsın da Acaba oralarda çalışmakla Adil olunacakmı? İşte burası beni düşündürüyor.

Eğerki Beteon yığınları ile Adalet sağlansaydı, Devasla dağlar ve Kayalar Adalet merkezleri olurdu.

Toplum olarak ne kadar Adiliz? Bu eğitimi nasıl alıyoruz? Kimlere özenip Kimleri Kendimize Rehber ediniyoruz? Bunları inceleyip irdelemek lazım...

Biz Müslüman Türk Milleti olarak, Aileden başlıyarak Önce nefsimizi sonra da Neslimizi ne kadar Ahlak Kurallarına uyacak ve Adaleti sağlıyacak şekilde yönlendirebiliyoruz... Bunu iyi kavramak lazım.

Bence İnsan Oğlunun Kalbine O Devasal Adalet Saraylarını Sokamıyacağımıza göre, Önce Adaleti İnsanlığın Kalbinde yeşertmemiz lazım..

Aileden başlıyarak, Eğitimle,İslam Kültürüyle,Yazılı ve görsel medyayla,Örf, Adet ve Geleneklerimizle Adil bir toplum,Adaletli bir nesil yetiştirmek zorundayız.

Her akşam Televizyonlarda olan saçma sapan programları veya Cinayet,hırsızlık,dolandırıcılık vb gibi haberleri seyretmekten zaten bozuk olan psikolojimiz iyice bozulmakta.. interneti açıyorsunuz bir sürü gereksiz ve neydiyu belli olmıyan videolar,reklamlar vs.

Gazeteleri açıyorsunuz çarşaf çarşaf saçma sapan haber veya magazin dünyası...

Topluma bakıyorsunuz kim kime nasıl düzen çeviririm diye planlar peşinde..

Maneviyatın Rafa kaldırılıp, Maddiyata dayalı bir toplum yetiştirilirse ve bunula ilgili herkes vurdum duymaz davranırsa daha çokkk büyük Adalet sarayları,daha çok büyük hapishaneler yapmak zorunda kalırız..

Rabbim Özümüzde ve sözümüzde adil olmayı,Bu uğurda Mücadele decek Nesiller yetitirmeyi nasip eylesin.. Binaları dikmek yerine İnsan oğulunun Kalbine sevgi tohumları,Güzel Ahlak ve Adil olmak kavramlarını yerleştirsek daha başarılı oluruz kanaatindeyim.

Saygılarımla....

 

 

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ADNAN DİNÇER
16.09.2011 / 00:08:01
Adalet.Milletlerin özlemle aradığı ve kandisinin yabancı ve başkalarından beklediği bir terim.Bu kavram benimsenir fakat uygulamada benlik ön plana çıkar.İnanan ve inandığı gibi yaşayan insanlar adaletli olmanın erdemi ile huzur bulurlar.Onlarda dünya telaşı yoktur.Dünya konup göçülen bir durak gibidir.Belli süreden sonra bitecektir.Ebedi alemi kazanmada bir mekandır.Atlama taşıdır.İnsanlar bu kısa hayatta adil olursa adaletle hükmedecek haksızlık olmayacaktır.Yaşam biçimi tüm toplumun huzuruiçin şuurlu bir çalışmanın içinde olacaktır.Hakka,doğruluğa dürüstlüge dikkat edecek dosdoğru olacaktır.Peygamberimiz gibi güzel ahlaklı ve hakkı tavsiye edecektir.DOĞRULARI TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN ANLATACAKTIR.İmamı Azam gibi yalnızca doğruları anlatacaktır.A DA LET.güzel bir kavramdır.Adliyelerin, davaların neticelenmemesi adaletin işlevini yitirmesindendir.Her bir kurum adalet üzerine kurulmassa düzen kalmaz.MENFAAT gurupları baş tacı ile ayaklar baş,başlar ise ayaklar altında sürünür yok olur.

YAZARIN SON YAZILARI

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

1860'lı yıllarda Amerikan Misyoner Teşkiletının Veznedarı Robert'in New York'taki evinde karar verildi. İstanbul'da bir okul açılacaktı. Papaz Robert Şöyle diyordu" Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için işe Boğazkesen (Rumeli) Hisarını Yaptırmakla başladı. Biz de şehri geri almak için aynı yerden başlamalıyız."
18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

EY ŞEHİD OĞLU ŞEHİD; İSTEME BENDEN MAKBER,
SANA AVUCUNU AÇMIŞ;DURUYOR PEYGAMBER.....!!!!
Peki Bu Katillik Değil mi?

Peki Bu Katillik Değil mi?

ONLARI YARATAN -HAŞA- BİZMİYİZ DE ÖLÜM KARARINI BİZ VERİYORUZ...
Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

İNŞALLAH ŞEHİT KANLARIYLA HER ZERRESİ SULANAN ŞU CENNET VATANIMIZA KIYAMETE KADAR ŞER GÜÇLER AYAK BASAMAZ...
Aşk.!!!

Aşk.!!!

Kimi âşık görürsen, onu maşuk bil. Zira o aşka nispetle hem âşıktır, hem de maşuktur. Hz.Mevlana
Acaba Ne Zaman Manayı Kavrayabileceğiz !

Acaba Ne Zaman Manayı Kavrayabileceğiz !

Çalış dedikçe din, çalışmadın durdun,

Onun hesabına birçok hurafe uydurdun!

Sonunda bir de "TEVEKKÜL" sokuşturup araya

Zavallı dini çevirdin onunla maskaraya!

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.