Taraklı Gençliğinin Muhteşem İftarı

Taraklılara Hizmet Derneği’nin gençler için düzenlediği iftar programı Taraklı Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklılara Hizmet Derneği tarafından gençler için düzenlenen iftar programı 21 Temmuz 2013 Pazar günü Taraklı Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı.

Taraklı gençlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar programına; Taraklı Kaymakamı Ömer YILMAZ, Taraklı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ersoyu DAVET, Taraklı Müftüsü Fahrettin KAYA ve Diyanet camiası katıldı.

Okunan akşam ezanının ardından su ve hurma ikramı ile oruçlarını açan davetliler, Taraklı Aile Çay Bahçesi’nde kılınan akşam namazının akabinde iftar sofrasına oturdu. Klasik Türk Mûsikîsinden Itri ve Dede Efendi’nin besteleri eşliğinde yenen yemeğe, yaklaşık 200 kişi katıldı.

Gençlerden Ahmet ALTUN’un yaptığı yemek duasının ardından Yusuf ÖZÇAYIR’ın Kur’an tilaveti ile başlayan program, Nurulllah AYDIN’ın âyet meallerini okumasıyla devam etti. Âl-i İmran Suresi 103. âyette geçen kardeşlik vurgusu, gençler adına konuşan Mustafa ÖZBİLGE tarafından da beyan edildi:

“Hep birlikte Allah'ın ipine (İslâm’a) sımsıkı tutunun, ayrılığa düşmeyin ve Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Sizler birbirinizin düşmanları iken O, sizin kalplerinizde bir ısınma meydana getirdi ve O'nun nimeti sayesinde uyanıp kardeş oldunuz. Bir de siz, bir ateş çukurunun tam kenarında bulunuyordunuz ve O, sizi tutup ondan kurtardı. Şimdi Allah'a doğru gidebilmeniz için size ayetlerini böyle açıklıyor.” (Âl-i İmran/103)

Taraklılara Hizmet Derneği’ne, dernek başkanı Alaattin ÖZÇAYIR şahsında teşekkür eden ÖZBİLGE:

“Beldenin çehresi sadece tabiatı ve tarihi eserleriyle oluşmaz; belde, oranın insanıyla şekillenir. Biz bunun için atılacak ilk adımın hâlis buluşmalar olduğunu düşünüyoruz. Bu iftar, gösteri amaçlı değil; İslam’ı görünür kılma niyetiyle tertiplenmiştir” dedi.

Taraklılara Hizmet Derneği Başkanı Alaattin ÖZÇAYIR ise, derneklerinin yardım faaliyetlerinden bahsederek Taraklı’daki gençlerin bu faaliyetlerde aktif rol aldıklarını, bu sebeple gençlere destek olunması gerektiğini vurguladı.

Programın ardından bir teşekkür konuşması yapan Taraklı Kaymakamı Ömer YILMAZ, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” anlayışının gençlerde tecelli ettiğini görmenin kendilerini de memnun ettiğini, devlet olarak yapılan bu yardım çalışmalarının arkasında olduklarını belirterek Taraklı gençlerine ve dernek yetkililerine teşekkür etti.

İftar Programı, Taraklı Müftüsü Fahrettin KAYA’nın duasıyla sona erdi.

Çıkışta misafirlere Necip Fazıl KISAKÜREK'in 30. ölüm yıl dönümünü idrak etmek adına yayımlanmış "30. NECİP FAZIL" kitabı ve Taraklı gençlerinin hazırladığı Hz. Muhammed(as)in Veda Hutbesi hediye edildi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

alaaddin doğan
22.07.2013 / 09:30:25
Öncelikle hayırlı ramazanlar, allah kabul etsin. Fakat dernek ismi taraklılara hizmet derneği mi, yoksa taraklılılara hizmet derneği mi. ikisi farklı anlama gelse gerek çünkü başka taraklı yok. ama taraklılı çok. saygılarımla.
Ali Ebbab
22.07.2013 / 13:17:52
Taraklı bir tane, Taraklılı birden fazla diyerek derneğin ismi hakkında açıklama istemişsiniz. Ebbabım, açıklayalım bu meseleyi de şüphe ortadan kalksın: "Taraklı'nın köklü geleneğini, aslını içerisinde taşıyan ve bu kaygıyı canlı tutan ne kadar Taraklılı varsa işte o kadar da Taraklı var. Dolayısıyla insanların içerisinde (kalplerinde) yaşattıkları kadar Taraklı mevcut. Ahmet bir Taraklı, Ayşe bir Taraklı, Hüseyin bir Taraklı vb... Siz yürüyen, iki ayaklı bir Taraklı gördünüz mü? Bakın şu iftara, yürüyen Taraklı'yı göreceksiniz, hatta secde eden, rüku eden Taraklı'yı da..." Vesselam...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.