Suriye'ye Yardım TIR'ları Taraklı'dan Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Suriye için "Hedef 1 TIR Un" sloganıyla sürdürülen kampanya, 2 TIR ile tamamlandı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklılara Hizmet Derneği tarafından organize edilen “Suriye’ye Yardım Kampanyası” çerçevesinde toplanan yardımlarla temin edilen 2 TIR un, dualarla Kültürevi önünden uğurlandı.

Duygulu anların yaşandığı uğurlama programında halkın katılımının oldukça yüksek olduğu gözlenirken, programa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve diğer siyasi parti temsilcileri katıldı.

Yardım TIR’larının Kilis ve Reyhanlı’da yer alan lojistik merkezlerindeki depolara götürüleceğini, oradan Suriye içindeki sınır hattı boyunda sıkışmış insanlara, daha sonra da Halep ve Şam çevresi ile Yermuk Kampı gibi iç bölgelere gönderileceğini ifade eden Taraklılara Hizmet Derneği Başkanı Alaattin Özçayır yaptığı konuşmada: “Bazıları bizlere basın-yayın yolu ve sosyal medyada hak etmediğimiz ithamlarda bulundular. Yüce Allah’ın tabiri ile hayra engel olmaya çalıştılar. Fakat o kınayıcılar, bizlere engel olmayı başaramadılar, Rabbimizin izni ile biz başardık. 15 Günlük kampanyada toplanan 2 TIR yardım, şu ana kadar yapılamayan bir başarıdır” dedi.

Kardeşliğin kolay olmadığını, kardeşliğin bedel istediğini belirten Özçayır, konuşmasının devamında: “Nasıl ki bizim medeniyetimizde hep mazlumun yanında olunmuş ise, bizler de Taraklılara Hizmet Derneği olarak Suriyeli kardeşlerimizin yanında ve yardımında olmayı amaçladık. Açlığın neticesinde ölümlerin yaşandığı, kedi köpek etlerinin yenmesinin fetvalarının verildiği bugünlerde, Suriye halkını yalnız bırakamazdık. Açlıktan ölümleri göz önüne alarak başta gıda, yani un olmak üzere yapılan bağışları, kardeşlerimizin dertlerine çare olması niyetiyle yola çıkaracağız” dedi.

Kültürevi önünde kendisini dinleyen kalabalığa hitap eden Dernek Başkanı Özçayır, kampanyaya ilginin beklenenin üzerinde olduğunu, TIR’lardaki yardımların 1000 çuval un, ağırlık olarak 50 ton, maliyet olarak ise 55 Bin TL olduğunu, TIR’larda ayrıca battaniye ve giyim yardımlarının da bulunduğunu, yardımları teslim etmek üzere 3 genç dernek üyesinin TIR’lara refakat edeceğini, teslimin gerçekleştiğine dair görsel belgelerin kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Taraklılara Hizmet Derneği Başkanı Alaattin Özçayır, kampanyaya maddi-manevi destek veren Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz’a, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’a ve siyasi parti liderlerine, yerel basına, ilçe halkına ve köylerine, ilçe okullarındaki tüm öğretmen ve öğrencilere, Taraklı gençliğine, derneğin kadın temsilcilerine teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Kültürevi önünde dünyanın dört bir tarafında zulüm gören Müslüman kardeşler için yapılan duanın ardından hareket eden TIR’lar gözyaşları ile uğurlandı.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Özgür Adımlı
22.02.2014 / 18:32:08
Niyetlerin hâlis olmasını ve Rab katında kabul görmesini niyaz ediyorum. Kalplerimizin de o gönderilen unlar gibi arı-duru bir hâle dönüşmesi için harmanda çiftçinin alnından süzülen ışıltılı ter gibi iyi işlere; sabır ve metanetle emek sarf edecek öncülerin, bu yolda dökecekleri ter, cümle müminin günahlarına kefaret olur inşallah. Suriye orası, Taraklı burası değildir. Çünkü burası dünya, ötesi âhirettir ve bütün işlerimizin sonu oraya açılacak, bütün niyetlerimizin sonu orada okunacak. Tanenin çorak bir toprağa düşmesi, yağmurun erişmesi sonra tohumun filizlenmesi, yeşermesi, boy vermesi, bire on, bire yüz ve O, isterse bire yediyüz vermesi nasıl bir bağışsa, iman da şu âciz insana öylece verilmiş bir lütuf değil mi? Biz kendimizi bilmezken, bizi bize bildiren ve kendisini bildiren ve böylece kardeşlerimizi bildiren kimdir? Hz.İbrahim (as)ın, Hz.Muhammed (as)ın ümmetine yaraşır işlerle meşgul olmayı ve bu meşguliyete şüphe düşürecek her türlü vesveseyi Allah müminlerden uzak tutsun.
Hamza ÜNAL
22.02.2014 / 22:47:06
Gerçekten büyük bir hizmet emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun...
bünyamin
23.02.2014 / 01:10:37
yardımda bulunan taraklı ve köylerin den allah yardımlarını kabul etsintaraklı hizmet dernegine teşekür ederim taraklı hizmet derneginden bir ricam var bir yardımda türkmenistandaki müslüman kardeşlerimizde acıve zülümaltında aç sefil onlarada bir yardım kampanyası düzenlerlerse çok iyi olur bugibi yardımlara öncü olan kardeşlerimizden allah razı olsun
Semih
23.02.2014 / 06:18:05
AKP bürosunun açılışına rastlaması şık olmamış...
THD
23.02.2014 / 10:08:26
Geyve'den kalkan TIR'lar da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Geyve'ye gelmesine mi dek getirildi! TIR'lar Sakarya'da tüm ilçelerden C.tesi günü kalktı! Pazar günü de hepsi Adapazarı'ndan hareket edecek. Kimse başka taraflara çekmeye kalkmasın. Allah için...
Alaettin BALCI
23.02.2014 / 15:15:14
Maddi manevi yardımlarını esirgemeyen yardımsever Taraklı halkından,bu organizasyonda emeği geçen başta Taraklılara Hizmet derneğinden ALLAH razı olsun. Kardeşliğin, yardımlaşmanın, paylaşmanın en güzel örneği işte bu.
Naim
23.02.2014 / 16:09:13
Bahçeli de katılmış mı acaba...
hikmet
24.02.2014 / 17:23:55
Allah sizden binbirkere razi olsun. sizlerin vesilenuzle yardimlarimiz mazlumlaara ulasacak. bzleeere kopru oldunuz. selametle

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.