Hasan KISA Hasan KISA Gönül Bahçesi

Bunların Derdi Başka... Derdi..

Yıllarca, Asırlarca Süren Uykudan Uyan Artık,
Silkin De; Muhitindeki Zulmetleri Yak Yık.
Bir Baksana Gökler Uyanık, Yer Uyanıktır; Dünya Uyanıkken Uyumak Maskaralıktır
Yayın: Güncelleme:

Sevgili Okurlar,

Ülkemizin şu anda içinde bulunduğu bu ortamın temeli yıllar önce atılmış ve bu günlerde atılan o temeller üzerine yapılan nifak binalarının görüntüsüdür.


Bu Ülkede Robert Koleji diye bir okul vardır. Hiç Merak edip araştırdıkmı; Amacı Gayesi Nedir ve Kimler Tarafından Kurulmuştur.


1860'lı yıllarda Amerikan Misyoner Teşkiletının Veznedarı Robert'in New York'taki evinde karar verildi. İstanbul'da bir okul açılacaktı. Papaz Robert Şöyle diyordu" Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için işe Boğazkesen (Rumeli) Hisarını Yaptırmakla başladı. Biz de şehri geri almak için aynı yerden başlamalıyız."


Okul arazisi O dönemlerde boçları yüzünden Zor anlar yaşaıyan Ahmet Vefik Paşa'dan alındı. Bir kısım arazide Amerikan Misyoner Teşkilatı tarafından Türkiye'ye gönderilen Cyrus Hamlin'in Karısı tarafından alındı.


Okul 1868 yılında nihayet kendi binasında eğitime başladı. Okul Müdürü Washburn amaçlarını Şöyle açıkladı " Bu kolej Türk Halkına Hıristiyan Ruhunu, hayat tarzını ve dünya görüşünü açıklamak için kurulmuştur"


Okul Yıllarca Osmanlı Aleyhine İsyan planlarının hazırlandığı bir karargâh görevi yapacaktır. Araştırmacı Gold diyor ki; "Robert Koleji olmasaydı Bulgaristan olmazdı".


Okul Müdürü Washburn bunu şöyle açıklar; "Türkleri Kuşkulandırmamak için Okula silik bir isim koyduk. Teşebbüsümüze yardım eden Robert'in adını verdik. Bulgarları yetiştirdik. Benden sonrakilerde Okulun geleneğine uyacaklardır.


Bu kolej yönetimi daha o yıllarda 13 Kilise açtı. Bu okuldan Yetiştirdikleri öğrencileri Anadoluya Öğretmen ve Vaiz olarak atamalırını yaptılar.


1894 yılına gelindiğinde Amerikan ve İngiliz Misyonerler birlikleri tarafından okul sayıları; Elezığ'da 83, Diyarbakır'da 22, Erzurumda 24, Bitliste 22 olmuştu. Tabi bunlar kısa sürede Ülkenin krıtik bölgelerine hızl yayıldılar.


Merzifon Amerikan Koleji Müdürü White, İstanbul'daki Bible House Müdürü Frederic Gudsel'e Şöyle Yazıyordu:" Hristiyanlığın en büyük ve en muntazam rakibi İslamiyettir. Türkiye En güçlü Müslüman Ülkedir. Türkiye'yi Hristiyanlaştırmak için gerekirse 500 sene bekliyeceğiz."


Sevgili Okurlar,


Daha o yıllarda temelleri atılan ve tek amaçları Cennet Vatanımızı parçalamak İstiyen Bu Şer Güçler, Son darbeyi de vurmak istemekteler. Bizi Birbirimize Düşman ederek, Bazı boş Beyinleri kandırarak Cennet Vatanımıza sahip olmak istemektedirler.


O yıllarda Bizlerden, Bulgaristan,Balkanları kopardıkları gibi şimdi de Doğuyu, Batıyı Kuzeyi, Güneyi Parçalamak istiyorlar.


Millet Olarak Kendimize dönmemiz lazım. Lazıyla, Çerkeziyle, Kürt ve Türk'ü ile kendimize gelmemiz lazım. Bundan Başka TÜRKİYE YOK. Bundan Başka İslamın Son Sancaktarlığını Yapacak ülke Yok. Uyanma zamanı, silkinme zamanı geldi artık. Kendimize dönelim, Aslımıza dönelim... Bu şer Güçlerin oyuıncağı olan içimizdeki Hainleri Temizleyip, Kardeşçe, Hep beraber Bu Ülkeyi Kıyamete kadar Aynı Bayrak, Aynı Ezan, Aynı İman Ruhuyla Yaşatalım.


Saygı ve Sevgilerimle....


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

1860'lı yıllarda Amerikan Misyoner Teşkiletının Veznedarı Robert'in New York'taki evinde karar verildi. İstanbul'da bir okul açılacaktı. Papaz Robert Şöyle diyordu" Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için işe Boğazkesen (Rumeli) Hisarını Yaptırmakla başladı. Biz de şehri geri almak için aynı yerden başlamalıyız."
18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

EY ŞEHİD OĞLU ŞEHİD; İSTEME BENDEN MAKBER,
SANA AVUCUNU AÇMIŞ;DURUYOR PEYGAMBER.....!!!!
Peki Bu Katillik Değil mi?

Peki Bu Katillik Değil mi?

ONLARI YARATAN -HAŞA- BİZMİYİZ DE ÖLÜM KARARINI BİZ VERİYORUZ...
Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

İNŞALLAH ŞEHİT KANLARIYLA HER ZERRESİ SULANAN ŞU CENNET VATANIMIZA KIYAMETE KADAR ŞER GÜÇLER AYAK BASAMAZ...
Adalet...!

Adalet...!

ADALET İSTİYORSAN ADALETLİ OLMALISIN....
Aşk.!!!

Aşk.!!!

Kimi âşık görürsen, onu maşuk bil. Zira o aşka nispetle hem âşıktır, hem de maşuktur. Hz.Mevlana

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.