Hasan KISA Hasan KISA Gönül Bahçesi

İki Yüzlülüğün Göstergeleri

DOĞRU SÖYLİYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR DEMİŞ ATALARIMIZ.. HAKLI DEĞİLLER Mİ?
Yayın: Güncelleme:

Sevgili Okurlar;


Bu yazımda Ülkemizde yaşanan bazı Çifte standartlardan bahsetmek istiyorum.


lhan Selçuk ve Hüseyin Üzmez... 80 yaşına merdiven dayamış iki insan. İkisi de gazeteci. Biri Cumhuriyet yazarı, öteki Vakit yazarı. Birisi gözaltına alındığı zaman kahraman ilan edilip yüceltilirken, öteki aynı akıbete maruz kaldığında medya tarafından linç ediliyor, yargısız infaza tabi tutuluyor. İşte bunun adı çifte standarttır. Hukuk devletinde böyle şeyler olmaz, olmamalı. Elbette varsa suçları, hak ettikleri cezayı çekmeleri gerekir. Zaten hukuk da bunu sağlamak için vardır. Ancak kanun önünde herkes eşittir. Suç ispatlanıncaya kadar insanların masum olduğunu kabul etmek zorundasınız. Burada kişinin kimliği, kişiliği, dili, dini fark etmez. Bizden veya öteki olması da durumu değiştirmez. Ne yazık ki ülkemizde bu tür çifte standart örnekleri saymakla bitmiyor.


Mesela Nazım Hikmet hep yüceltilir. Edebi şahsiyeti bir tarafa; ama resmen Rusya’ya iltica etmiştir. Buna rağmen bir vatansever olarak takdim edilmesi çelişki değil mi?


Öte yandan Merhum Necip Fazıl birilerine göre “sabık şair” dir mesela. Deniz Gezmiş kahraman ilan edilirken, onun karşı safında yer alanlar pek makbul sayılmazlar. Oysa bunların hepsi 68 kuşağı içinde yer almış ve o zamanın ideolojik anaforuna şu veya bu sebepten dolayı kapılmışlardır.


Bir tarafı yüceltip diğer tarafı suçlamak yanlıştır. Tarihi olayları ve tarihe mal olmuş kahramanları doğru anlayabilmek için objektif bir bakışa sahip olmamız gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda Fazıl Say’a sahip çıkanlar, ne yazık ki yıllarca hapislerde çürütülen çok sayıda yazarı ve fikir adamını görmezlikten geldiler. Fazıl Say’ı yere göğe sığdıramayanlar, vatanından uzakta sürgün hayatı yaşayan nice değerli insanımızı “yok” saymadılar mı?.


Prof. Fuat Sezgin, Gazi Yaşargil gibi dünya çapında ünlü bilim adamları bile aynı şekilde yokluğa mahkûm edildiler. “Göbeğini kaşıyan adam” veya “dağdaki çoban” gibi ifadeleri kim kullanırsa kullansın, demokrasiye yakışmayan bir davranıştır. İşçileri için “ayak takımı” ifadesi de aynı şekilde yakışıksız bir Ama 1 Mayıs vesilesiyle “işçi dostu” kesilenler her nedense “göbeğini kaşıyan adam” ifadesini kullanan Fazıl Say’a toz Çifte standardın en güncel örneklerinden birini de ATV’nin Çalık grubuna satılması vesilesiyle yaşadık. Aydın Doğan benzer şekilde çok sayıda şirkete sahip olurken kimsenin aklına gelmeyen sorular şimdi neden soruluyor acaba? Parayı nereden bulduğu, hangi bankadan kredi aldığı niçin sorgulanıyor? Çifte standarttan kurtulmak ve her zaman adaleti ön planda tutmak zorundayız. “Şeriatın kestiği parmak acımaz” sözü tam da bunu anlatıyor.


İmam Gazali’den bize ulaşan bir ölçü var: “Hakikat bizatihi hakikattir, kimin söylediği önemli değil.” Bizden olanların her yaptığını tasvip ederken, aynı fiili başkaları yaptığı zaman karşı çıkmak bal gibi çifte standarttır, adaletsizliktir.


İşte Durumlar Böyle. Bakalım Ne zaman Doğruları görebileceğiz.


Saygılarımla...

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

istanbullu
1.05.2008 / 11:57:55
YORUMSUZ evet bugün 1 mayıs AKP, demokrasi ve 301
alperen
1.05.2008 / 19:44:24
Aman Hasan Bey yazılarınıza dikkat edin sizin de başınıza bir şeyler gelebilir. Baksanıza Adapazarında adamlar pkk ve bebek katili apo paçavralarını açıyorlar, açmalarına izin veriliyor Dışarıda ise adam oğlunu şehit vermiş canı yanmış "kahrolsun pkk" diye bağırınca içeri alıyorlar.Yaaa aman dikkat.Halkımızın tamamı dikkat etsin sakın ha kahrolsun pkk falan demeyelim ha.malum daha önce de şehit cenazelerinde "şehitler ölmez vatan bölünmez" sözlerine yasak gelmişti.selam ve dua ile...
Hasan
2.05.2008 / 09:23:40
Alperen Kardeş'e; Yaşınınızı Bilmiyorum amma tahminimce Vatan Sevdasıyla dolu bir MÜSLÜMAN TÜRK GENCİSİN. Bizim ALLAH (C.C)'a bir can borcumuz var. Buda Şehit olarak olursa ne mutlu bize. Biz bildiğimiz doğrulardan Şaşmıyacağız. Hani Askerde Yürüyüş Yaparken Söyletirler ya;" VATAN SANA CANIM FEDA" diye... Bu Vatana Bin Can Feda olsun. Korkakça Yaşamaktansa ERKEKÇE ölmekten Daha Büyük Şeref yoktur. selamlar..
kamil UZUN
5.05.2008 / 20:03:16
Pek muhterem Alperen Bey efendi'ye. Bana, "kahrolsun pkk" diyen bir babanın içeri alındığına dair bir örnek gösterebilir misiniz? haberlerin bir arkası bir sonu var ama televizyonlar her zaman işlerine gelen kareleri gösteriyorlar. APO'yu neden asamadılar onun öz eleştirisini yapın birde. sizi ve sizin gibiler; yemekleri sağ tabaktan yersek kurtuluruz sol tabaktan yenen yemek zehirler diye düşünüyorsunuz. Önemli olan sağ tabak sol tabak değil tabağın içindeki zehiri farkedin zehiri.
nadir nalbant
6.05.2008 / 10:33:52
AKP yi eleştirip-yıpratacağız diye gerçekten akıl dışı haberler yayılıyor,tabii bir amacı var,1.si particilik ama bu gibi milli işleri particiliğe karıştırmak yanlış,2.devletin gerçek iktidarı oligarşi,halkın seçtiği bir iktidarı hazmedemiyor,iktidarı devirmeyi veya sindirip hazine ve devlet kasasındaki hortumlarını sağlamlaştırmak istiyor.olay bu,gerisi teferruat.buna alet olmayalım,tabii herkes akp ye oy verecek diye bi şey yok,ama cumhurbaşkanlığı seçiminden beri oynanmak istenen oyuna her vatandaş parti ayırımı olmadan karşı çıkmalı. pkk aleyhinde olan baba gözaltına alınmadı tabii,pkk yandaşı bile olsa kimseyi linç etmeye hakkımız yok,öyle olsa pkk nın yıkmaya çalıştığı DEVLET zaten bitmiş demektir,hukuk-adalet-yargı var,aksaklık-eksiklik-yanlışlık olsada uygulanır,uyulur.
Nilüfer Hedef Arsever
6.05.2008 / 12:28:24
Ahh, Ahh yorum yapmak istiyorum, ama memuriyetten dolayı yapamıyorum, köşe yazısı da tek kelime ile harika, yorumlar harika, MİLLETİMİZ ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN UYUMUYOR, HERŞEYİN FARKINDA....
ismail yavuz
6.05.2008 / 19:19:30
keske hep dogrulari yazsaniz da biz de sizi kovsak ama umitsiz de degilim. hasan beyin ulkucan'i tanimlamasi da mukemmel gercekten, biz nasiliz acaba merak ediyorum. mesela isbirlikci,ajan yada misyoner olabilirmiyiz? vay bee ne hallere dustuk... haa bide siz uyumayan herseyi gorenlersiniz dimi?
istanbullu
6.05.2008 / 21:02:23
ARTIK YETER Nevruz kutlamalarında mesafeli davranan AKP neden 1 mayıs ta bu kadar sert tutum takındı hala AKP yi övüyorsanız ve hala bazı yorumcuların gerçekleri görememesi hala particiliğin ta kendisi ayrıca bazı yorumcular yargı hukuk adalet uygulanmalı derken aynı yorumcu akp nin kapatılma davasına şiddetle karşı adama derlerki BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU
ismail yavuz
7.05.2008 / 00:17:11
sayin istanbullu keske adiniz da olsa. siz hic 1 mayis olaylari diye bilinen olaylari bilmiyorsunuz galiba? hukumet diyor ki elimizde saglam istihbarat var dikkatli olalim vazgecin ki bi 1 mayis daha yasanmasin diyor(ergenekon is basinda) siz hala o neden bole bu neden bole diyorsunuz neden anlamiyorsunuz yaa. anadolu da 1 mayis davul zurnalarla kutlanndi ve hukumet istanbulluya kazli dere denen en buyuk meydani tahsil etmis ki guvenligi de saglamak icin. taksim de guvenligi tam saglamak imkansiz neden anlamiyorsunuz arkadaslar yaa. mesele AKP degil sadece. memlekette sorunlar diz boyuyken takmissiniz Akp ye yaa...
kamil UZUN
7.05.2008 / 01:05:46
İstanbullu kardeş, abi, bacı veya her kimsen yazdıklarından siyasi düşüncenin ne olduğuda az çok anlaşılıyor. Her olayın bir bilirkişisi vardır. bir kaza da savcı ifade alırken oranın keşfi yapılır ve bilirkişisi gelir. bu olayların bilirkişileri o meydanda toplanmanın İstanbul için değil Türkiye için tehlikeli olacağını söylediler. ve yapılmadı. Bu günlerde millette bir geçmişi yaşama modasıdır gidiyor. kimi 27 mayısı özlediğini söylüyor, kimi pirinç kuyruklarına girerek "eski günler geri geldi" diyor. yoksa sizde 1977 nin hortlamasını mı istiyorsunuz.
istanbullu
7.05.2008 / 01:51:40
ismail yavuza cevap istanbullu birisine siz 1 mayıs olaylarını bilmiyorsunuz demek komik zaten ayrıca sağlam istihbarat sadece taksimde mi geçerli ayrıca niye 1 mayıs taksimde kutlanmak isteniyor onu da öğren
kamil UZUN
7.05.2008 / 08:18:04
İstanbullu'ya; Bana kalırsa bırakın gösterilerdeki pravakötörlüğü, DİSK'in açılımı bile insanı pravakatörlük için yetiyor. Devrimci ne demektir bana açıklar mısınız?
Kadir DEMİR
7.05.2008 / 11:16:00
İstanbullu'ya ; Ne zihniyet varmış sende yaa.Nuh deyip peygamber demeyenlerdensin. Dar çerçeveden dünyaya bakanlardansın. İstanbulda yaşaman 1 MAYIS'la ilgili herşeyi biliyorsun manası taşımaz. Şayet bilseydin provakatif hareketlerin yapılacağına dair duyum alınan Taksim'i ön planda tutmazdın.Hal böyle iken yine de aynı düşünceleri taşıyorsan burada art niyet aranır.Nevruz-1 MAYIS her ikisini de adam gibi kutlayana birşey yok. Maalesef her ikisinde de maksadın dışına çıkılıyor ve olanlar oluyor. Ondan sonra da topu hükümetin üzerine at,geçeceksin bunları bir kalem.
istanbullu
7.05.2008 / 14:55:34
benim bu köşeye yazdığım yorumlarda bana cevap verenler yazdığım yorumlardan bir cümle alıp o cümle için destan yazmaktadır. AKP yi övmek veya korumak için beyaza siyah deseler sizlerde siyah diyeceksiniz herhalde o anlaşılıyor her yorumumda AKP yi övsem veya korusam (sizlerin yaptığı gibi) dünyaya geniş çerçeveden bakmış mı olacağım
Ahmet ÇINAR
7.05.2008 / 21:13:24
Sayın Yorumcular, Bakıyorumda burada ve diğer yazrlara yaptığnız yorumlarda 3 kişinin yorumları dikkatimi çekiyor.Kamil Bey, Nadir Bey, ve İsmail Bey... Allah Aşkına Burada ne yazı yazanlardan nede okuyanlardan Bu Ülkeye zerre kadar zarar verecek kimse yoktur. Ama Bu 3 arkadaş Sürekli AKP sempatızanlığı yaparak Diğer yorumculara hakarete varacak sözler sarf ediyorlar. Ya siz üçünüzün Tıkırı yerinde ya da AKP den çıkarınız var. İsmail Bey Amerikadan Bu ülkede Yaşananları bizlerden daha iyi biliyormuş. Allah yolunu bahtını açık etsin. Asgeri Ücretin 435 ytl olduğu bir ülkede Ev kiralarının 400-500 lira olduğu bir ülkede Sayın Başbakan en az 3 çocuk yapın diyor..Evet Müslüman Türk Neslinin Dünyayayeniden hükmedebilmesi için Güzel bir tesbit. Ancak bizim çocuklarımızı Ne Sayın Başbakanın Çocukları gibi nede İsmail Bey gibi Amerikada okutma şansımız yok.. Ay başında aldığımız parayla ancak çocuların simit parasını zor ayarlıyoruz... Biraz Ülke gerçeklerini sizlerde görün...
istanbullu
7.05.2008 / 22:26:13
ahmet çınar arkadaşı ülke gerçekleri yansıtan yorumu için tebrik ediyorum
ismail yavuz
8.05.2008 / 05:36:59
anlattigin karsindakinin anladigi kadar derler ya bizim ki de ole bir sevda iste. Ahmet bey defalarca soyledim Akp nin kapatilmasi degil mesele diye. hatta dedim ki kapatin gerekirse ama hukumetteyken degil diye de yazdim ama anlamak ta zor sanirim bazilarina. dedim ki bu kapatma davasi adi altinda insanlari oyalarken ergenekon gibi Turkiye Cumhuriyetinin en buyuk davasi unutturulmaya calisiyor diye, ya hic mi dikkatli okumuyorsunuz sonra bisey yazmak icin sucu bucu sunun sempatizani bunun sempatizani yaziyorsunuz. anlayin artik yaa bu milletin tercihine saygi duyun hic bisey ifade etmiyor mu kocaman yuzde 47... gelelim Amerika meselesine mastirimi yapmak icin geldim buraya bunu yazmak dogru degil ama butun masraflarimi borc alarak geldim ve simdi hem okuyup hemde calisiyorum bir yandan sanmayin ki tepelerde dolasiyorum(bu kismi bekir coskun gibi oldu ama duygu somurusu degil elbet) . ama kesinlikle Ahmet bey dediginiz gibi memleketten habersiz degilim,ve yillar olmadi buraya geleli
kamil UZUN
9.05.2008 / 15:43:38
Sayın Ahmet ÇINAR bey efendiye; Benim o sözettiğiniz partiyle hiç alakam yok. Ben eski bir Ülkücüyüm. Ama kırgınım, kırdılar ve onarmasını da bilmediler. Sadece beni mi? hayır! Hiçbir zaman ferdi düşünmem. Herkesi kırdılar. Ah keşke bizim yaşadıklarımızı görseydiniz. hayatımda hiçbir siyasiden menfaat beklemedim. Siz bizi kırıcıolmakla eleştirirken daha da ağırını yapıyorunuz.Yani yılan kendi yamukluğunu bilmez deveye boynun neden eğridermiş ya işte o misal.
Ahmet ÇINAR
9.05.2008 / 21:03:00
Kamil Bey Kardeşim, Diğer yazılardaki yorumlarınıza göre yazdım. Galiba 72 doğumlusunuz. Ben sizden By bir yaşlıyım ozaman. Şimdi gelelim Konumuza; Diyorsunuz ki; Ben eski ÜLKÜCÜYÜM. Kardeşim, Ülkücünün Eskisi yeni olmaz, Ülkücü olunmaz Doğulur. Biz neler gördük diyorsunuz... Dediğim gibi bizler yaş itibarı ile sizden daha çoklarını gördük.. O dönemde Lisede Öğrenciydim desem anlarsınız herhalde. Birde Bizi Kırdılar diyorsunuz.. Bahsettiğniz davada şahıslara kırılıpta davaya sırt çevrilmez.. Şahıslar gider ancak dava sürer. Neyse şahsınızı Kırdıysam Buradan özür dilerim.. Sadece AKP' ye sempatızanlıkta bizim gibi dar gelirli vatandaşları kırıyor.. Sağlıkla kalın...
kamil UZUN
10.05.2008 / 17:39:08
Sayın Ahmet ÇINAR'a; Sizi bilmem ama ben Müslüman doğdum. Müslüman olan zaten milliyetçi olur. vatanını sever. Milletini sever. Ülkücülük diye bir din yok.
nadir nalbant
12.05.2008 / 01:36:46
ahmed bey,size mail de attım ama burda da ifade edeyim, 26 yıldır özel sektörde yönetici düzeyinde çalışıyorum,(hamdolsun)yaşıyoruz,ama tıkırı yerinde ne demek anlayamadım,oy verme işlemi dışında hiçbir siyasi parti ile ilişkim yok(vaktim de yok,particilik anlamında siyaseti sevmiyorum) 1983 den itibaren oyumu hep ANAP olarak kullandım,5 yıllık icraatını beğendiğim için 2007 de AKP ye oy verdim,gelecek seçimde ülkemiz için daha güzel projeleri olan bir parti olursa ona oy verebilirim AMA,ufukta öyle bir parti görünmüyor; CHP şu an,millete ve değerlerine ters,yasakçı-devletçi-ideolojik laikçi,üstelik bu partinin seçmen tabanı ahmed beyin tabiri ile tıkırı yerinde olanlar, ist. da kadıköy-nişantaşı-suadiye-etiler ankarada çankaya gibi, MHP ise bana göre proje üretemeyen,terör ve şehitle rüzerinden oy artıran bir parti, tabii BANA GÖRE bu, bir de yorumlarımda asla hakaret ve kırıcı kelimeler yok. hepimizin hedefi gelişmiş-zengin bir ülke olamamız sanırım.

YAZARIN SON YAZILARI

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

1860'lı yıllarda Amerikan Misyoner Teşkiletının Veznedarı Robert'in New York'taki evinde karar verildi. İstanbul'da bir okul açılacaktı. Papaz Robert Şöyle diyordu" Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için işe Boğazkesen (Rumeli) Hisarını Yaptırmakla başladı. Biz de şehri geri almak için aynı yerden başlamalıyız."
18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

EY ŞEHİD OĞLU ŞEHİD; İSTEME BENDEN MAKBER,
SANA AVUCUNU AÇMIŞ;DURUYOR PEYGAMBER.....!!!!
Peki Bu Katillik Değil mi?

Peki Bu Katillik Değil mi?

ONLARI YARATAN -HAŞA- BİZMİYİZ DE ÖLÜM KARARINI BİZ VERİYORUZ...
Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

İNŞALLAH ŞEHİT KANLARIYLA HER ZERRESİ SULANAN ŞU CENNET VATANIMIZA KIYAMETE KADAR ŞER GÜÇLER AYAK BASAMAZ...
Adalet...!

Adalet...!

ADALET İSTİYORSAN ADALETLİ OLMALISIN....
Aşk.!!!

Aşk.!!!

Kimi âşık görürsen, onu maşuk bil. Zira o aşka nispetle hem âşıktır, hem de maşuktur. Hz.Mevlana

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.