Hasan KISA Hasan KISA Gönül Bahçesi

Bakalım Daha Neler Olacak

HER YER PARSEL PARSEL ELİMİZDEN GİDERKEN HEPSİNİN ALTINDAN YİNE MEŞHUR İSRAİL ÇIKYOR... (DOST DEVLET) İSRAİL...
Yayın: Güncelleme:

Sevgili Okurlar;

Bu yazımda bir gazeteden elime geçen haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.. Ülkemin her tarfafında boy gösteren,her taşın altından çıkan İsrail (yahudi) politikası bakın neler el atmış.

 SATIŞTA SINIR TANINMIYOR!!!
Dinler arası turizm!CeylanpInar’ın satışı, stratejik açıdan kabul edilemez olarak niteleniyor. Tohum ve damızlık hayvan üretimi açısından bir numara olan merkezi, İsrail yakın takibe aldı. Bölge coğrafi açıdan, Büyük İsrail Projesi’nin ‘dinler turizmi ayağı’nın da bir parçası...
AKP’NİN SATIŞINDAN VAZGEÇMEYİP ASKIDA TUTTUĞU STRATEJİK HESAPLARIN BÖLGESİ...
Ceylanpınar’da İsrail tehlikesiBölgede toprak satın almayı sürdüren Yahudiler, mayınlı arazileri temizleyip buraları 49 yıllığına kiralamak isterken, stratejistler bunun Büyük İsrail Projesi’nin bir parçası olduğu görüşünde
AKP’nin toprak satışı konusundaki sınır tanımaz tutumu kafalarda soru işareti uyandırmaya devam ediyor. Eski adıyla Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği, yeni adıyla Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nin satışı stratejik açıdan kabul edilemez olarak nitelendiriliyor. Daha önce buranın satılmasına karşı çıkan Tarım İşletmeleri Genel Müdürü AKP iktidarı tarafından görevinden alınmıştı. Gündeme getirebilirlerCeylanpınar Tarım İşletmeleri’nin satışının şu an için gündemde olmadığını belirten CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, AKP’nin toprak satışları ile ilgili olarak ne yapacağını belli olmadığını kaydetti. Ceylanpınar Tarım İşletmeleri’nin çok geniş bir arazi üzerinde bulunduğunu ifade eden Ergin, “Buranın satışına elbette karşı çıkarız. Çok büyük bir arazi üzerine kurulu ve Türkiye’nin tarım ve hayvancılık ihtiyacının karşılanması açısından çok önemli. Ancak AKP’nin toprak satışları konusunda nerede, ne yapacağı tam olarak kestiremiyorsunuz. Daha önce olduğu gibi, yine buranın satışını gündeme getirebilirler” dedi.
SatılamazTohumculuk açısından tarımsal işletmelerin öneminin çok büyük olduğunu vurgulayan Ergin, “Türkiye’nin tohum ve damızlık hayvan üretimi açısından buraların çok büyük öneme sahip olduğu açık. Türkiye’nin gelecekte kendi tohumunu üretmeye devam etmesi ve dışa bağımlı olmaması için buralarda yapılacak çalışmalar, bilimsel açıdan önem taşıyor. Aynı zamanda bu hayvancılık açısından da önem taşımakta. Satılması düşünülemez. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve sınırda bir işletme olması açısından da önemli. Tohum yetiştiriciliği olduğu kadar, tekno tarım açısından önemli bir yer. Aynı zamanda burada petrol olduğu da söylenmekte. Buralarda petrol araması yapılabilir. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde buraları devletin elinden çıkarması, hele de yabancılara bırakılması düşünülemez” diye konuştu.
Dinler turizmi Ceylanpınar Tarımsal İşletmeleri’nin Türkiye olduğu kadar, bölge ülkeleri açısından da önem taşıdığını vurgulayan Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Stratejist Nurullah Aydın, Ceylanpınar’ın da Şanlıurfa’nın tarımsal üretim ve beslenme merkezi olması noktasında önem taşıdığını vurguladı. Konuya dinler arası turizm açısından da bakmak gerektiğini kaydeden Aydın, “ Urfa-Kudüs-Bağdat (Babil) arasında dinler arası turizm önem taşımaktadır. Hz. İbrahim’in Urfa’dan Mekke’ye, oradan da Kudüs’e yürümesinden dolayı dinler arası turizmin önemli olduğu bilinmektedir.. Öncelikli olarak burayı dinler arası turizmin bir ayağı haline getirmek isteyenler açısından Ceylanpınar, tarım deposu olması nedeniyle önem taşır” dedi.
Büyük İsrail Projesi Ceylanpınar’ın satılmak istenmesi konusuna büyük projenin bir ayağı olarak bakmak gerektiğini de söyleyen Aydın şunları kaydetti: “Bu projenin adı hepimizin bildiği Büyük İsrail Projesi’dir. Bunun için Harran Bölgesi’nde Yahudiler toprak almaktadır. Aynı zamanda mayınlı arazilerin temizlenmesine Yahudi firmaları talip olmakta, buraları 49 yıllığına kiralamak istemektedir. Bu da planın bir parçası.”
Stratejik MerkezŞanlıurfa’nın ve Ceylanpınar’ın Anadolu’dan Ortadoğu’ya geçiş olarak bakıldığında çok önemli ve stratejik bir merkez olduğuna dikkat çeken Aydın, “Türkler Anadolu’ya gelmeden önce Mezopotamya bölgesine yerleşmişler, ilk Türk devletleri buralarda kurulmuştur. Telafer’in Irak için stratejik önemi neyse, Türkiye açısından da Ceylanpınar’ın önemi odur” dedi.
Projenin parçalarıBüyük İsrail Projesi açısından da Ceylanpınar’ın önemini vurgulayan Aydın şöyle devam etti: “ Kıbrıs, Kukla devlet, Urfa ve İsrail Büyük İsrail Projesinin dört temel ayağıdır. Kıbrıs’ta Geçitkale yakınlarındaki havalimanının işletmesinin Yahudilere verilmesi, yine Girne yakınlarındaki bir üssün işletmesini Yahudilerin alması, mayınlı arazilerin temizlenmesi işinde Yahudi şirketlerinin çok istekli olması ve kukla devletin başına Kürt Yahudisi Barzani’nin getirilmesi Büyük İsrail Projesi’nin parçalarıdır.”
Ceylanpınar’ın stratejik önemi *
BÜYÜK Orta Doğu Projesi’nin temel öğesi sözde Kürdistan’dır.* SÖZDE Kürdistan, kuzeyden, Suriye üzerinden Akdeniz’e ulaştırılmak istenmektedir.* TELAFER’e yıllardır yapılan saldırının nedeni ise, Suriye Kürtleri ile Irak Kürtleri arasındaki tek tampon ve Türk bölgesi olmasıdır.* BURALARI halledildikten sonra, sözde Kürdistan kolaylıkla Akdeniz’e bağlanacak ve İsrail’e coğrafi olarak kavuşmuş olacaktır.* CEYLANPINAR, bu stratejik hesapların Türkiye sınırındaki komşusudur.
 Saygılarımla...
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

1860'lı yıllarda Amerikan Misyoner Teşkiletının Veznedarı Robert'in New York'taki evinde karar verildi. İstanbul'da bir okul açılacaktı. Papaz Robert Şöyle diyordu" Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için işe Boğazkesen (Rumeli) Hisarını Yaptırmakla başladı. Biz de şehri geri almak için aynı yerden başlamalıyız."
18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

EY ŞEHİD OĞLU ŞEHİD; İSTEME BENDEN MAKBER,
SANA AVUCUNU AÇMIŞ;DURUYOR PEYGAMBER.....!!!!
Peki Bu Katillik Değil mi?

Peki Bu Katillik Değil mi?

ONLARI YARATAN -HAŞA- BİZMİYİZ DE ÖLÜM KARARINI BİZ VERİYORUZ...
Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

İNŞALLAH ŞEHİT KANLARIYLA HER ZERRESİ SULANAN ŞU CENNET VATANIMIZA KIYAMETE KADAR ŞER GÜÇLER AYAK BASAMAZ...
Adalet...!

Adalet...!

ADALET İSTİYORSAN ADALETLİ OLMALISIN....
Aşk.!!!

Aşk.!!!

Kimi âşık görürsen, onu maşuk bil. Zira o aşka nispetle hem âşıktır, hem de maşuktur. Hz.Mevlana

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.