İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Hasan KISA Hasan KISA Gönül Bahçesi

Yerel Seçimler

Sadece Seçim Dönemlerinde anılan...5 Yılda bir hatırlanan Sevgili TARAKLIM...
Yayın: Güncelleme:

Sevgili Okurlar;

Seçim Startı Hemen hemen Türkiye'nin her yerinde verildiği gibi, takip ettiğim kadarıyla Taraklımızda da verilmiş.

Peki ne olacak bu seçimler...

Mevcut Belediye Başkanımız Tekrar aday, Karşısında Bu kez Eski Belediye Başkanı var. Gerçi Geçen dönemde de vardı ama bu dönem baya farklı olacak gibi.

Şu ana kadar İlçemizde CHP,MHP, FP, ve diğer parti adayları tam belli değil galiba. Veya belli ben duymamış olabilirim.

Bu seçim Tarklı da neden krıtik.

Çünkü Diğer partilerin çıkaracağı adaylar kendi partilerinden çok; Ya Mehmet AYDIN'a yada Tacettin ÖZKARAMAN'a çalışacak.

Çünkü Diğer Partilerin çıkaracağı adayların kazanma şansı çok az gözükmekte. Tam tersi de olabilir. Diğer partilerden biri güçlü bir aday çıkartırsa ikisinin arasından sıyrılabilir de ama bu çok zor bir ihtimal... Eee o zaman ne olacak Mevcut Belediey Başkanımız Elindeki kadroyu güçlendirerek Halkın karşına daha kuvvetli çıkacak , diğer tarafta ona göre gardını alacak. Dediğim gibi diğer adaylar belkide onların kaderini belirliyecek...

Taraklımız için hayırlı olur inşallah...

Seçim arifesine girilince Yine Taraklımıza Bir sürü siyasetçi akın edecek... Vaatler, sözler meydanlarda atılan bir sürü nara... seçimler bitecek Yine Taraklımız Kaderine Terk edilmiş bir vaziyette kalacak..

Aynı Terenni ve aynı ninniler söylenecek...Yıllardır olduğu gibi..

Önceden Şu Yol Taraklı'nın içinden geçerken Tarklımızda bir hareketlilik oluyor, en azından geçen yolcular veya araç sahipleri İlçe içerisinde bir mola verip, Esnaftan 3-5 kuruşluk alış-veriş yapıyordu.. Şimdi o da bitmiş gözüküyor.

Sevgili Okurlar,

İçinizden Trakya Bölgemizin Köylerini mutlaka gezeniniz vardır. Trakyanın Köylerinde bile Bizim İlçemizde olmıyan Lüks hayat yaşanmakta. Köylerde Kasap, Market,Fırın,Sucu,Telefoncu vs. bir sürü esnaf bulunmakta. Köyleri deseniz tamamen; ya sokak aralarına kadar asfalt, yada parke taşı döşeli.. Bu yaklaşık 15-20 yıldır böyle...Bizde ise maalesef Köylerimizde ki esnafı bırak Taraklı Merkezdeki esnafımız Trakya köylüsünün esnafı kadar iş yapamamakta... Bu neden Kaynaklanıyor...

O bölge Ekenomik özgürlüğüne kavuşmuş. O bölgede 5 dönüm Tarla 1 milyar ytl ederken(1 Trilyonlira) bizde 5 dönüm yere 10 milyar verilince pahalı gitti diyoruz. Yine o bölgede Bizim bölgemiz de de olduğu gibi sütçülük var. Onlar sütü 1 liradan satıyor, bizde galiba 53 kuruş falan..

Peki Ne yapmalıyız.

İlçemize gelip kuru kuruya atan siyasetçilerimizden Bölgemiz için yatırım talep etmek zorundayız. Mutlaka ve mutlaka Bölgemizin Durmuna göre Ya Meyvesuyu işlenebilecek bir tesis, ya ağaç işleri üzerine bir işletme, bunlarla birlikte; Şu Kördüğüme dönen Hastahane ve Yüksek okul işinin bir an önce çözülmesini istiyelim.

Yeter... Zamanında Ticaret merkezi olan Taraklımızın yeniden canlanabilmesi, göç veren bir yer değil göç alan bir İlçe haline dönüşebilmesi için, Siaysetçiler olarak, Vatandaş olarak hep beraber el ele, gönül gönüle çaba sarfetmemiz lazım. Herkes Elini Taşın altına koyarak üzerine ne görev düşüyorsa elinden geldiğince gayret gösterip Taraklımızı yeniden canlandıralım..

Yoksa bu yerel seçimlerde gelir,biter sonra bir 5 yıl daha siyasetçilerin gelmesini bekleriz...

Saygılarımla...

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İzzettin KÖMÜRCÜ
21.11.2008 / 21:07:42
Sayın Hasan Kardeşim; Yazından anladığım kadarı ile Taraklı daki seçimleri Amerika seçimlerine benzetmişin.Siyahlar ve beyazlar diye ayırmışsın adeta.Hangi verilerle bunu söyledin açıkçası anlamadım.Galiba sende hala 1984 lerde 1994 lerdesin Hasan.....Sene 2008 Hasan.....Cami avlusunda ,düğün evinde kahve köşesinde oy avcılığı devri bitti Hasan....Bak Hasan seçime kadar köprünün altından ne sular akacak göreceksin...Meydanlar çok şenlenecek Hasan....ARMUT DİBİNE DÜŞECEK HASAN.Benim ne dediğimi anlayamadın şimdi demi Hasan....Az kaldı Vakti Kereat Yaklaşıyor Hasan
Kadir DEMİR
22.11.2008 / 10:45:37
Sn.Yazar'a ; O'ralar Avrupa diye geçer,İstanbul'lada birleşti birleşecek.İlçemizi Trakya'nın sıradan bir yeriyle kıyaslaman yanlış.Oraları ancak Sakarya'mızın "ova" diye tabir ettiğimiz yerleriyle ve Ova köyleriyle kıyaslayabilirsin.Başta coğrafi konumu itibariyle aramızda dağlar kadar fark olduğu görülmekte.Adamlarda rakım 0-10 bilemedin 50,bizim oralar öylemi ya?Binlerce dönüm dümdüz arazide (Ergene) istenilen herşey yapılabiliyor,bizde ise bir avuç yer,ne yapabiliriz ki!92-98 yılları arası oralarda görev yaptım.Bir çiftçi arkadaş oğluna harçlık olarak az ama 250 toncuk buğday ayırdığını söylüyordu.Bizde adamın çocuğuna harçlık olarak verdiği ürünü çıkaran parmakla gösterilecek kadar azdır.Toplasan bizim oraların yüzölçü kadar orada bir iki kişinin yeri vardır.Bunu sadece örnek olarak verdim.VALHASIL ARAMIZDA DAĞLAR KADAR FARK VAR.SIRALAMAYA KALKSAM SAYFALAR ALMAZ.Bilgilerinize...
Metin Mert
22.11.2008 / 23:13:11
lan izzettin sen bu yazıdan brşey anladıysan bende mmetin değilim izzettin.izzettin taraklı da hiçbirşey değişmedi izzettin aynı tas aynı hamam izzettin.doğru diyon izzettin 2008 ama senin kafa hala inönü izzettin.öle atıp tutmakla olmuyor izzettin.öle sadece ben bilirimle olmuyor izzettin.işler artık sizin döneminizdeki gibi cukkalarla yürümüyor izzettin.birşeyler oluyor ama baykal gibi hep önüne bakıyon izzettin. aman kayıp düşme izzettin.boş boş konuşuyon izzettin....
İzzettin KÖMÜRCÜ
23.11.2008 / 12:51:31
Yorumcu Kardeş;Ben senin adının METİN olmadığını zaten biliyorum..Ancak adının ne olduğunu ve forma numarana karar ver.Adın İsmail54 mü metin54 mü kale54 mü..Lütfen aynı isimle yorum yaz...yada ayşe,fatma, Hatice ismiyle yaz...yada hiç yorum yazma...sana yakışan bu.İP Adreslerin hep aynı...."LAN " diye söze başlamakla kendini adam mı sanıyorsun.SESERİLİĞİN LÜZUMU YOK... :)))) :))))
kamil uzun
23.11.2008 / 16:21:35
sayın editörden özür dileyerek şunu söylemek istiyorum. Bu yazının devamında Sayın Ufuk ŞEN'in 17 MART 2008 günü köşesinde kaleme aldığı ve başlığı okuduğumuzda öldü sandığımız "HAYATINI KAYBETTİ isimli yazısını okumalı mutlaka!!
ismail54
23.11.2008 / 17:44:21
değerli okurlar bu site ler herkesin sitesidir.halka malomuş sitelerdir.isteyen istediğini destekleyebilir.serbesttir.fakat lanlı lunlu kelimeler yazmaya kimsenin hakkı yoktur.zaten bunları yazan kendi benliğini kaybetmiş kişilerdir.editöründe burada bir hatası var.bu kelimeleri yazan zatların seviyesine düşmemesi lazım.yukarıda dediğimiz gibi zaten o zatlar kendi ni kaybetmiş.saygılı olmasını,konuşma uslubunu bilmeyen yazmasın.
Yine Ben
23.11.2008 / 23:17:11
"lan"=Bu kelime feminel ve maksiler olarak ikiye ayrılır. Kadınlar "ulen" der, erkekler ulan. Aynı şey len-lan için de geçerliydi ama zamanla kadınların kullanmamasıyla birlikte erkekler len'e sahip çıktı, hatta lan'ı terk etti. Uzmanlar ulen'in kullanımının sonlanmasından korkuyor. İnsanların farklı tonlamasıyla farklı anlamlara girebilen yegane sözcük. Moğolca ve Buryatca "kızıl" demektir; nitekim gerek moğolistan'ın gerek Rusya Federasyonu'na bağlı Buryat Özerk Cumhuriyeti'nin Başkent isimlerinde geçer bu kelime. neyse saadete gelelim bakıyorumda yorumlara maşallah herkes adab-ı muaşeret kurallarına uyuyor maşallah.bana kimse nsaıl konuşulması gerektiğini öğretmeye kalkmasın.seviye ölçme aletlerinizle kendinizide ölçünde hangi seviyede olduğunuzu görürsünüz.neyse ben sadece samimiyet olsun diye yazmıştım,yine seviyenize inerek ya da çıkarak kusura bakma İzzettin Bey diyorum SERSERİLİK yaptığımıda sanmıyorum, velhasıl lan kelimesi hariç yazının tamamına katılıyorum....saygılar....///Editör Notu:Lütfen yorumlarınızda ism yazınız aksi takdirde yayınlamam.....
NESLİ
24.11.2008 / 15:23:49
ÇOK KOMİKSİNİZ YA SİYASET SİYASET BU GÜNE KADAR ÇOK ŞEY YAPTI PARTİCİLER SİZLERDE YAPARSINIZ BU YORUMLARLA BU YAZILAN YAZIYLA TUZUNUZ KURU GALİBA YAPMAYIN LAFLA GEMİ YÜRÜMEZ YÜRÜTEMEZSİNİZ.İŞSİZ AÇ O KADAR ÇOK KİŞİ VARKİ KİMİ DOYURSANIZ GİDER VATANDAŞ OYUNU ONA VERİR.
ismail54
24.11.2008 / 17:23:32
yine ben ismai54.an kelimesini ne kadar sevdiğin belliki en ince detayına kadar incelemişsin.senin işin bu demekki.sana alette fayda etmez.onun ayarınıda bozarsın.seviyen bu kadar senin.sana kural öğretmeye gerek yok.sen kendini aşmışın.devam et.ama etrafına bu kelimeleri bulaştırma.yolun açık olsun.unutma yolda yanlız kalırsın.
sevgi
5.12.2008 / 11:06:40
hasan bey çok güzel dile getirmiş ve çok iyi gözlemlemişsiniz gerçekten size katılıyorum.
Nevzat akay
11.12.2008 / 10:46:31
Olacak Hasan kardeşim olacak,Hızlı gitmek hesapsız sonuçlar getir.Trakyada eskiden seçilen Belediye Başkanları,İl Genel Meclis üyeleri çalışmış ve bugünlere getirmişler.Bizde tam tersi oluyor,Parti sevdası yüzünden Taraklılımıza hizmet getirebilecekleri iş başına getirmiyoruz.Tuttuğumuz parti başa gelsinde ne olacaksa olsun dersek daha çok geri kalırız.Çünki bizler toplum menfatine değil kendi işimizi gördürdüğümüze oy veriyoruz.Sende adaydın 99 seçimlerinde belki ne güzel düşüncelerin vardı ama olmadı neden düşündünmü hiç.Taraklımız küçük İlçe seçimlere 4 ay var gerginlik hat safhada halkı bu kadar germenin bir anlamı varmı.B.Başkanlığına,İl Genel Meclisine çıkanlar daha aday adayı sanki aday olmuş gibi haraketler olması halkımızı kamplaştırıyor,yazık oluyor Taraklılımıza.Aslında Hepimiz Taraklılıyız Taraklılımızın gelişmesi için el birlik olmalığız seçim zamanı her aday fikirlerini söyleyecek elbette ama şimdiden10-15 gün var gibi hareket edersek sağlıklı karar verebileceğimzi düşünm

YAZARIN SON YAZILARI

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

1860'lı yıllarda Amerikan Misyoner Teşkiletının Veznedarı Robert'in New York'taki evinde karar verildi. İstanbul'da bir okul açılacaktı. Papaz Robert Şöyle diyordu" Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için işe Boğazkesen (Rumeli) Hisarını Yaptırmakla başladı. Biz de şehri geri almak için aynı yerden başlamalıyız."
18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

EY ŞEHİD OĞLU ŞEHİD; İSTEME BENDEN MAKBER,
SANA AVUCUNU AÇMIŞ;DURUYOR PEYGAMBER.....!!!!
Peki Bu Katillik Değil mi?

Peki Bu Katillik Değil mi?

ONLARI YARATAN -HAŞA- BİZMİYİZ DE ÖLÜM KARARINI BİZ VERİYORUZ...
Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

İNŞALLAH ŞEHİT KANLARIYLA HER ZERRESİ SULANAN ŞU CENNET VATANIMIZA KIYAMETE KADAR ŞER GÜÇLER AYAK BASAMAZ...
Adalet...!

Adalet...!

ADALET İSTİYORSAN ADALETLİ OLMALISIN....
Aşk.!!!

Aşk.!!!

Kimi âşık görürsen, onu maşuk bil. Zira o aşka nispetle hem âşıktır, hem de maşuktur. Hz.Mevlana

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.