Hasan KISA Hasan KISA Gönül Bahçesi

Referandum

HAYIR DA HAYIR VAR DEYİP DURANLAR..
EVET DEYİN DİYE NARA ATANALAR..
BU İŞ NE OLACAK MERAK EDENLER..
ACEP KONUYU HALKA ANLATTINIZ MI..?
Yayın: Güncelleme:

Sevgili Okurlar, Hepimizin malumu Şu an ülke yoğun şekilde seçim kampanyasına girmiş durumda.. Herkes Kendine göre haklı olduğunu söyliyerek yine meydanları dolduruyorlar... Peki gerçekte bu Referandumda ne diye oy kullanılacak bunu, yani Anayasa değişikliliğnin içeriğini tam olarak bilen var mı? Halka soruyorlar oyunuz ne olacak diye.. Cevap ya evet yada hayır ama gerekçelere bakın.. Evet diyen "Ben Bunları(AK PARTİ'yi) seviyorum, oyum o yüzden Evet diyor. Hayır diyecek olansa "Ben bunları sevmiyorum,bir ders vermek lazım, oyum onun için Hayır" diyor.. Gerekçelere bakarmısınız. İnsan gülmemek için kendini zor tutuyor.. Eğer oyumuz Evet olacaksa ve bu oyumuzla Anayasa değişecek ve Belki Eskisinden beter olacak, ben bunu istemiyorum o yüzden Hayır diyeceğim diyen yok.. veya Tam tersi, Hayır dediğimiz zaman Hala Darbe Anayasasıyla idare edileceğiz ben bunu istemediğim için oyum Evet olacak diyen yok.. Siyaset anlayışımız maalesef bu kadar işte. Halk Böylede Peki Liderler Nasıl? Sayın Başbakan Tabiki Kendi Döneminde olacağı için değişiklik damardan vurarak,12 Eylülde Asılanlaın mektuplarıyla Halkın karşısına çıkıyor.. Kendine göre haklı.. Ana Muhalefet Başknaı Sayın Kılıçtaroğlu ne yapıyor.. Evet oyu verince Mazotmu ucuzlıyacak diyor.. Ne alakysa.. MHP Lideri Sayın Bahçeli de gerekçe olarak bu iktidarın miadı doldu yeni hükümet değiştirsin diyor.. İnanın Bunları dinledikçe insan ne yapacağını şaşırıyor.. Madem Bu Anayasa Değiştirilecek.. Gelin hep beraber olalım başbaşa verelim.. Şunlar şunlar da olsun değiştirelim diyen yok.. Veya Hayır bu Anayasa kalsın ama şu maddeleri değiştirelim diyen yok.. Bu nasıl iş anlamadım. Sayın Başbakanımız Hakikaten Siyasetin inceliklerine inerek 12 Eylül'ün Acı yüzünü mektup ve şiirlerle halkkendi açısından anlatıp Evet oyu istiyor.. Ben Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçtaroğlun'dan şunları beklerdim.. Bu Anayasa Mutlaka Değişmeli tamam Katılıyoruz ancak; Örneğin Dokunulmazlık ta eklensin,Yabancılara Mül edinme Maddesi değişsin,Ülk Borçlanması belirli bir krtere bağlansın,Ekenomi için,İşçi ve İşveren Hakları düzeltilsin,Memur,Köylü,emekli,Esnaf için İyileştirici maddeler konulsun vesaire vesaire.. Yani bazı şartlar sunarak değiştirelim demelerini beklerdim.. Amma CHP grubu herzamanki gibi sadece muhalefet olsun diye hayır diyelim derken MHP grubunun tutumunu hala anlamış değilim. Kara Eylülde En çok darbeyi o dönemin Ülkücüleri yemiş,En çok Ülkücler İdam edilmiş,Yıllarca cezaevlerinde kalıp gençlikleri bi-harab olmuştur. Şimdi bir fırast varken neden hayır deniliyor hala anlamış değilim.. Birileri çıkıp bu Anayasa değişikliğinin Tüm içeriğini Halka anlatsın halk ona göre karar versin. yoksa bu seçimlerde Benim anladığım kadarıyla halk sevip-sevmediğini göstermek için sandık başına gidecek. EVET'iyle,HAYIR'ıyla nasıl olacaksa olsun amma Ülkem için hayırlısı neyse o olsun.. İnşallah Daha Hür ve daha şeffaf bir Nayasa olur.. Saygılarımla..

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

A.Haluk Pektaş
14.08.2010 / 12:56:44
Değerli Hasan düşüncelerine katılıyorum.referandum bilinci olmayınca iş particilik yarışına dönüşüyor.bu belli halk kesimi için normal sayılabilir de aynen işaret ettiğin gibi partilerin ne olursa olsun muhalefet için hayır söylemi,siyasetimizdeki kariyersizliği ve sığlığı ortaya koymuyor mu? benim şahsen bir parti sempatim yok ama şahsınızın kendine yakın olan bir görüşü de eleştirmesi seçmen yargısının parti yönetenlerden daha isabetli olduğunu da göstermiyor mu?bu da bizim geleceğimizin daha bilinçli olacağının sinyalleri sanırım.

YAZARIN SON YAZILARI

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

Ülkemizdeki Karışıklıklar Ve İsrail...

1860'lı yıllarda Amerikan Misyoner Teşkiletının Veznedarı Robert'in New York'taki evinde karar verildi. İstanbul'da bir okul açılacaktı. Papaz Robert Şöyle diyordu" Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için işe Boğazkesen (Rumeli) Hisarını Yaptırmakla başladı. Biz de şehri geri almak için aynı yerden başlamalıyız."
18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

18 Mart Çanakkale Ruhu...!!!

EY ŞEHİD OĞLU ŞEHİD; İSTEME BENDEN MAKBER,
SANA AVUCUNU AÇMIŞ;DURUYOR PEYGAMBER.....!!!!
Peki Bu Katillik Değil mi?

Peki Bu Katillik Değil mi?

ONLARI YARATAN -HAŞA- BİZMİYİZ DE ÖLÜM KARARINI BİZ VERİYORUZ...
Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

Kayıp Ecdadımızı Unutmayalım

İNŞALLAH ŞEHİT KANLARIYLA HER ZERRESİ SULANAN ŞU CENNET VATANIMIZA KIYAMETE KADAR ŞER GÜÇLER AYAK BASAMAZ...
Adalet...!

Adalet...!

ADALET İSTİYORSAN ADALETLİ OLMALISIN....
Aşk.!!!

Aşk.!!!

Kimi âşık görürsen, onu maşuk bil. Zira o aşka nispetle hem âşıktır, hem de maşuktur. Hz.Mevlana

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.