İbrahim KAYA İbrahim KAYA Sairzaman

Sağ Kolunu Feda Edip Sol Kolu İle İş Tutmaya Çalışan Sendika

Kendisini sağ çizgide tanımlayan bir sendikanın söylemleri ve eylemleri ile sol kolunu sağ koluna tercih ederek ulusalcıların sol yumruklarını havada sallarken çıkardıkları rüzgara kapılmaları ne kadar acı.
Yayın: Güncelleme:

Türk Eğitim-Sen ve bağlı olduğu konfederasyon Kamu-Sen 23 Mayıs’ta KESK ile birlikte eylem yapacakmış. 21 Mayıs’ta görüşmelerin sona ermesinden sonra kime, neye karşı ve kiminle eylem yapıyorsun? Her şey olup bitmiş iş hakem heyetine kalmış haydi biz eylem yapıyoruz yani dostlar alışverişte görsün. Görüşmeler devam ederken masaya yönelik eylem yapmayanların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bekliyorlar ki, hükümet memur zammını düşük tutusun, ek ödeme vermesin de Eğitim Bir-Sen zor duruma düşsün. Kamu-Sen’in kılavuzu malum olunca aymazlıkları bitmek bilmiyor.  

Mesela 4+4+4 meselesi: TES tarafından 4+4+4 yasasının içeriği tartışmaların en başından beri hiç tartışılmadı. İlginçtir, 5+3+4 (TES’in önerisi)taslağı da hiç tartışılmadı. Hep Öğretmenlerin norm fazlası olacağı söylenerek siyasi rant elde edilmeye çalışıldı. Bugün biliyoruz ki; 4. Sınıf Öğretmenleri sadece önümüzdeki yıla mahsus olmak üzere, 5. Sınıfı yine kendileri okutacaktır. Diyelim ki önümüzdeki yıl, eski düzende olsaydı (yani 72 aylık öğrenciler ) 1. Sınıfa bir milyon öğrenci kaydolacaksa, yeni yasayla (66 ay olarak düzenlenmesine rağmen ) bir buçuk milyon öğrenci kaydolacak bu da Öğretmen ihtiyacını doğuracaktır. Tes aslında bunun farkında olduğu için bir yandan on binlerce kişinin norm fazlası olacağını söylerken aynı zamanda 100.000 kadro talebinde bulunuyor.

Şimdi soruyorum madem bu kadar fazla norm açığa çıkacak neden 100.000 öğretmen daha atanmasını istiyorsunuz? Bu tutarsızlık değil mi?

 28 Şubat sürecini ve mantığını eleştirenler, bugün aynı mantık ve metodla, eğitim öğretim hayatımızı yeniden dizayn etmeye çalışmaktadır. AKP iktidarı ve birkaç yandaş STK dışında, 4+4+4 sistemini savunan bir tek aklı başında eğitim bilimci ve STK bulunmamaktadır. Ancak, İktidar 28 Şubatçıların anti demokratik usullerini tatbik etmekten geri durmamakta, tüm olumlu eleştiri ve yönlendirmelere kulak tıkamış bir görüntü çizmektedir. 28 Şubat bir tarih değil, 28 Şubat bir zihniyettir. Bu zihniyet, bugün de değişik kisveler altında varlığını devam ettirmektedir”

(http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=14210 )

 4+4+4 yasasını çıkaran iktidarı ve destek veren STK’ları 28 Şubat Darbecileriyle bir tutmakta, anti demokratik usullerle hareket ettiğiyle itham etmektedir. Bir önceki Yazı içeriğinde kullanılan “Tehlikenin Farkında mısınız?” ibaresi size ne hatırlatıyor acaba? El insaf! Sizin sağduyunuz körelmiş, hatta sağ namına bir şey kalmamış. Atalarımız boşuna “Bana dostunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim“ dememiş. Ulusalcılarla yatan, şaşı kalkar elbet. Hiçbir sistem bu evlatlara 8 yıllık kesintisiz eğitimden daha çok zarar vermemiştir. Okuma yazma bilmeyenlerle, süper çocukları aynı sınıfta 8 yıl tutup, ortalama öğrenciye hitap ederek harcamıştır bu sistem. Meslek liselerini bitirmiş, 18 yaşında işsiz orduları üretmiştir. Kademeli eğitim okuyacak çocukla, okumayacak çocuğu ayıracak yönlendirme ile başarılı olanlar için bir anlamda seviye sınıfları oluşturacak, başarılı olamayanlar için de erken yaşta hayata hazırlayacaktır. Bugün evladının din eğitimi almasını isteyenler için seçmeli Kur’an ve Siyer dersleri getirmiştir. Her şeyi ile doğrudur diyemeyiz elbette. Okulöncesi zorunlu olmalı ve 66 ay ısrarından vazgeçilmelidir. Eleştiride olacak tabi ama kendisini sağ çizgide tanımlayan bir sendikanın yukarıdaki cümleleri kurabilmesini kabul edemiyorum! Söylemleri ve eylemleri ile sol kolunu sağ koluna tercih ederek ulusalcıların sol yumruklarını havada sallarken çıkardıkları rüzgara kapılmış gidiyorlar.

TES’ e üye Sağduyulu Öğretmen arkadaşlarımız!

Hala ulusalcılarla birlikte hareket eden, referanduma hayır diyen, promosyonu eline yüzüne bulaştıran, siyasi rantını çocukların geleceğinden önde tutan, kendilerinden başka herkesi pis, kirli, riyakar olarak adlandırıp yaşam alanı sunmayan en önemlisi de bu ülkenin kabul görmüş değerlerini savunanları 28 Şubatçılara benzeten bu sendikada durmaya devam edecek misiniz?

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İsmail DAĞ
24.05.2012 / 15:48:25
Teşekkürler İbrahim Hocam duygularımıza tercüman olmuşsunuz!!!
C.Koray
29.05.2012 / 09:24:17
İbrahim Hoca emperyalizme hizmetkar olmuş bir parti fanusunun içindesin sana iyi uykular.O tenkit ettiğin 28 Şubat zihniyeti,AKP nin ihtilal karşıtlığı hepsi göz boyamadan ibarettir.Çünkü O muhtıriların ve ihtilallerin hepsinin arkasında ki emperyal güçün Ortadoğu taşeronluğunu yapan Büyük Ortadoğu Projesenin eş başkanı olduğunu ilan eden muhterem değil mi? Sen zannediyormusun ki 4+4+4 bir akp projesi tabi diyeceksin ama MEP teki 100 tane ABD VE ab Eğitim uzmanının (AJANININ)nereye koyacaksın,bu sistem akp ye bir dayatmadır.İslam ülklerine emperyal oyunlar ile Müslüman kıyımına taşeronluk yapanları görmeyenler emperyalizme hizmet ettiklerini bilsinler.Fanusun içinden çık lütfen dünyada global bir satranç oynanıyor Haçlı ordusu İslam dünyasında katliam yapıyor işgal ediyor siz onun taşeronluğunu yapanların peşinden koşuyorsunuz açınakçak durumdasın! birde milleti bu yanlışınıza alet etmeyin Allah ferasetiniz artirsin demekten başke çare yok onulmaz bir hastalığa ducar olmuşşunuz!
Nezih Karabıyık
30.05.2012 / 11:11:51
Sendikacı olarak gözüken ve iktidar tarafından atanan üyelerin ( iktidarın memurlarının ) aldığı karar hayırlı olsun. Ancak eğitimcilerin bile gerçekleri göremeyip veya daha doğrusu görmemezlikten gelmesi kabul edilecek bir şey değildir.
zahit
30.05.2012 / 14:22:30
İbrahim bey herhalde cevap yazacaksındır. Yoksa yaz tatiline erkenmi çıktınız. Zaten 3 ay tatil yapıyorsunuz. Aman çabuk dönün. Sizin kollarınızın hepsi budandı herhalde. Bundan sonra iş de tutamazsınız herhalde.

YAZARIN SON YAZILARI

Sokak Lambası

Sokak Lambası

Karanlık sokaklarda yürümenin içimize verdiği ürpertiyi, ışığının gücü nispetince, yolumuzu aydınlatan sokak lambası ile gidermek ve altında bekleyipte sabit kılınnmak yerine yol boyunca ışığı ile bize mihmandarlık yapacak olan diğer sokak lambalarını eşliğinde yürümeye çalışmak...
Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Her sancı yeni bir doğumun müjdecisidir. Fikirlerin, düşüncelerin doğuşu da fikir sahibi için sancılıdır. Bu sancıyı çekmeden konuşanlar için söylenen "Ağzı olan konuşuyor" değimi meseleyi izahta yeter derecede öneme sahiptir. Konuşurken durduğumuz yere iyi bakmalıyız.
Kolektif Şuur (Ortak Bilinç) Ve Eyleme Geçebilme

Kolektif Şuur (Ortak Bilinç) Ve Eyleme Geçebilme

Meseleler karşısında fikir magandalarının etrafa saçtığı habis düşünceler yerine milletin kolektif şuurundan çıkmış fikirlerden hareketle bir eylem tarzı belirleye bilmeliyiz.
Seçim Sandığına Buyurun

Seçim Sandığına Buyurun

Belki masumane başlayan ama daha sonra fırsatcçlık yapmaya çalışan marjinal sol grupların asıl maksadını göremeyip olaya balıklama atlayan ülkem insanını anlayamıyorum.
Fe Eyne Tezhebun?

Fe Eyne Tezhebun?

Nereye bu gidiş, nereye kadar?
Birlikte Yaşayabilmek..

Birlikte Yaşayabilmek..

Ekmek kırıntıları
serpiyorum cephede
kumtorbaları üstüne
su verirken
evinde generalim
kuşkonmaz çiçeğine

Sunay Akın

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.