İbrahim KAYA İbrahim KAYA Sairzaman

Sokak Lambası

Karanlık sokaklarda yürümenin içimize verdiği ürpertiyi, ışığının gücü nispetince, yolumuzu aydınlatan sokak lambası ile gidermek ve altında bekleyipte sabit kılınnmak yerine yol boyunca ışığı ile bize mihmandarlık yapacak olan diğer sokak lambalarını eşliğinde yürümeye çalışmak...
Yayın: Güncelleme:

Bir yanım karışma şu Hükumet-Cemaat işine diyor ama cemaatin mensuplarına söyledikleri şeyleri duyup onların da hiç sorgulamadan inanmasına dayanamıyorum.

Daha bu akşam cemaatin şirketlerinde çalışan dolayısı ile de (tam bağlılarından olmasa da) sohbetlerine de giden biri ile yaptığım görüşmede söylediklerinden bazılarına gülesim geldi. Bir zamanlar koyu bir AK Parti savunucusu olan bu kişi sohbetimiz boyunca sürekli hükumetin haksızlığını ispatlamaya çalıştı. Bakın neler söyledi o kişi:

1.Erdoğan'a İran'da büyü yaptılar

2. Hükümet içinde ve en önemli bürokratlar arasında gizli (başbakanın danışmanlarını özellikle belirtti) İranlı yanlıları var. Hem kendileri hem çevrelerindeki insanları muta nikahıyla zinaya da alıştırdılar. Üstelik bunların hepsi kayıt altına alıp İran gizli servisince günü geldiğinde kullanılmak üzere arşive kaldırıldı. 

3.PKK istedi diye dershaneler hedef. Böylece Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın önünü açacaklar. 

Şimdi;

1. si, Erdoğan'a İran'da büyü yaptılar diyenler sormak lazım Kendini Ebu Bekir zannedip F. Gülen'e hitaben "Bir gülüşüne bütün malımı feda ederim" diyen iş adamı mı büyünün tesiri altında değil? Ümmet bilincini beyin kıvrımlarına nakş edememiş olanlar hangi büyünün tesiri altındalar? Ümmetin zerresini teşkil eden bir topluluğun menfaatine göre tavır alanlar mı büyünün tesiri altında değil? Ümmetti ilgilendiren meseleler ile ilgili dudaklarından bir tane bed-dua çıkmamış olanların kendi kuyruğuna basıldı diye tüm hışmıyla ettiği bed-duanın en bed-ine âmin diyenler mi büyünün tesiri altında değil?

2. si, Başbakanın etrafındakileri İran ajanı olmakla suçlarken F. Gülen'in etrafındakilerin ABD veya İsrail ajanı da olabileceğini neden aklına getirmezsin?

3. sü, PKK 30 yıldan berri var ve biliniyor ki marksist-leninist bir örgüt tabi ki şimdiye kadar dini bir oluşum olarak görünen cemaate karşı olacaklar. Kendilerini PKK karşıtı gösterirken hükumeti PKK terörüyle ilişkilendirerek halka sempatik görünme çabalarından başka bir şey değil mi bu iddia. 

Bir de ağızlarına dolamışlar siz cemaati bırakın çalınan paralara bakın diye. Ama kendileri himmet adı altında toplanan paraların nereye gittiğinin peşine düşmezler hiç. Hemen koskoca okulları,dershaneleri görmüyor musunuz derler derler de benim himmet-imle (?) yapılan okullarında ben çocuğumu okutamam. Dershanelerinde okutmak için yıllar öncesinden para biriktirmem gerekir.

Bütün hayatını bizim bilmediğimiz, varlığından emin olmadığımız (fakat evrensel İslamın dışında olduğu her geçen gün daha da anlaşılan kendi tasarladığı) bir Zion'a ulaşmak için harcayan, tüm yolları mubah gören bir anlayışın temsilcilerinin etik anlayışın dışına çıkan tavırları gelinmek istenen yer konusunda ip uçlarını veriyor aslında. Zion'a (ulaşmak istediğiniz yere) insanlığı götürmek için ne vaat ediyorsanız bunu açık ve net bir şekilde ortaya koymalısınız. Ortaya koymayıp dereyi geçene kadar ayıya dayı deme anlayışınız gösteriyor ki yolunuz yol değil. 

Bizler rüya tabircisi değiliz. Bir takım efsunlanmış sözlerden, içinde twitterlerın atıldığı rüyalardan maalesef anlamıyoruz. Beşerin söylediği her sözde bir hikmet arayanlardan da değiliz. Bir kul için kendini Ebu Bekir ilan edenlerden de değiliz. Bizler sıradan Müslümanlarız ve o veya bu hocanın dediğine göre ne dünyamızı ne de ahiretimizi dizayn etmek istiyoruz. Yolumuz F'nin, S'nin, M'nin yolu değil Kur'an'nın ve Sünnetin yolu. Eğer bu yolda her kim yolumuzu aydınlatacak bir sokak lambası olacaksa başımızın üzerinde yeri var. 

Onla olun , Onsuz olmayın....


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Her sancı yeni bir doğumun müjdecisidir. Fikirlerin, düşüncelerin doğuşu da fikir sahibi için sancılıdır. Bu sancıyı çekmeden konuşanlar için söylenen "Ağzı olan konuşuyor" değimi meseleyi izahta yeter derecede öneme sahiptir. Konuşurken durduğumuz yere iyi bakmalıyız.
Kolektif Şuur (Ortak Bilinç) Ve Eyleme Geçebilme

Kolektif Şuur (Ortak Bilinç) Ve Eyleme Geçebilme

Meseleler karşısında fikir magandalarının etrafa saçtığı habis düşünceler yerine milletin kolektif şuurundan çıkmış fikirlerden hareketle bir eylem tarzı belirleye bilmeliyiz.
Seçim Sandığına Buyurun

Seçim Sandığına Buyurun

Belki masumane başlayan ama daha sonra fırsatcçlık yapmaya çalışan marjinal sol grupların asıl maksadını göremeyip olaya balıklama atlayan ülkem insanını anlayamıyorum.
Fe Eyne Tezhebun?

Fe Eyne Tezhebun?

Nereye bu gidiş, nereye kadar?
Birlikte Yaşayabilmek..

Birlikte Yaşayabilmek..

Ekmek kırıntıları
serpiyorum cephede
kumtorbaları üstüne
su verirken
evinde generalim
kuşkonmaz çiçeğine

Sunay Akın
Kahvenin Hatırı

Kahvenin Hatırı

Bir kahvenin kırk yıl hatırı varmış, lakin hatırın bir kahve kadar değeri yokmuş..

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.