Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
İbrahim KAYA İbrahim KAYA Sairzaman

Kendi Himmetine Muhtaç Sendika

Toplu sözleşme süecinde Eğitim Bir-Sen ve Mumur-Sen'in üzerinden sendikacılık yapanlara en güzel cevabı memurlar verdi. Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen tüm iş kollarında yetkiyi kaybetti.
Yayın: Güncelleme:

Bu yılki toplu sözleşme süreci sıkıntılı başladı ve özellikle eğitim çalışanları için sıkıntılı bitti. Genel yetkiyi elinde bulunduran Memur-Sen hem hükümet ile hem de diğer sendikalarla mücadele etti.

Süreçte hükümet hakkı olan ek ödemeyi vermeyerek eğitim çalışanlarını mağdur ederken, diğer sendikalar ve özellikle Kamu-Sen elde edilecek kazanımların Memur-Sen'in başarısı olacağı düşüncesi ile masada figüran olmayı tercih ederek, Memur-Sen'i de zor durumda bırakmak için elinden geleni yaptı. Kara propaganda ile memurları yanıltmaya çalıştı. Ama yaptığı yanına kar kalmadı. Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen tüm iş kollarında yetkiyi kaybetti.

Eğitim Bir-Sen'in kararlılığını göstermek için sarf ettiği "Ek ödeme hakkımız, söke söke alırız" sloganın diline dolayan Türk Eğitim-Senliler bir kez daha tuş oldu. Kendi sloganları olan " Ek ödeme hakkımız, ya alırız ya alırız" sözünün gereğini yerine getirememenin hesabını verecekler mi bakalım.

http://www.turkegitimsen.org.tr/lib_basili/242_b.jpg

Toplu sözleşme sürecinde Eğitim Bir-Sen'in ek ödeme konusunda karalılığını ortaya koymak için dillendirdiği "Ek ödeme hakkımız söke söke alırız" sloğanını diline dolayan ve "hani söke söke alacaktınız, ne oldu" şeklinde alaycı sözler sarf eden Türk Eğitim-Sen yöneticileri kendi sözlerinin altında kaldı.

Türk Eğitim-Sen bastırdığı afişte "Ek ödeme hakkımız, ya alacağız, ya alacağız" sloğanı ile üyelerini kandırmış olmuyor mu? Yetkili olduğu dönemde memurlar ve öğretmenler lehine hiç bir doğru düzgün kazanım elde edemeyen Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen daha ilk yılında Eğtim Bir-Sen ve Memur-Sen'e çamur atmak niyeti ile söylemediğini bırakmamışdı. Görülüyor ki, Türk Eğitim-Sen'in de "söz namustur" sözünün gerekliliğini yerine getirememiştir.

Şimdi yetkiyi bahane edenler yetki kendilerinde iken ek ödemeyi neden alamadılar merak ediliyor. Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar, icraata gelince buhar olup uçuyorlar. Gelinen süreçte memurlar gereken cevabı kendilerine veriyor ama anlamıyorlar. Türk Eğitim-Sen ve Kamu-Sen tüm iş kollarında yetkiyi kaybetti. Bükemediği bileği öpme onurunda bulunamayanlar dün olduğu gibi çamur atmaya devam ediyorlar. Ama bugün olduğu gibi çamurları kendi yüzlerine çalınıyor. 

Son olarak özellikle Türk Eğitim-Sen'e yakın forumlarda ve sitelerde Eğitim Bir-Sen'e atfedilen "Ek ödeme namusumuzdur" sözü külliyen yalandır. Bu sözün söylendiğini ıspat etmeyen müfteridir. Bu söz hangi Genel Merkez yöneticisi tarafından söylenmiştir? Ne zaman söylenmiştir? Nerede söylenmitir?

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen üzerinden çamur siyaseti yapanlara en güzel cevabı memurlar vermiştir. Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen tüm yetkilerini kaybetmiştir.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Sokak Lambası

Sokak Lambası

Karanlık sokaklarda yürümenin içimize verdiği ürpertiyi, ışığının gücü nispetince, yolumuzu aydınlatan sokak lambası ile gidermek ve altında bekleyipte sabit kılınnmak yerine yol boyunca ışığı ile bize mihmandarlık yapacak olan diğer sokak lambalarını eşliğinde yürümeye çalışmak...
Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Her sancı yeni bir doğumun müjdecisidir. Fikirlerin, düşüncelerin doğuşu da fikir sahibi için sancılıdır. Bu sancıyı çekmeden konuşanlar için söylenen "Ağzı olan konuşuyor" değimi meseleyi izahta yeter derecede öneme sahiptir. Konuşurken durduğumuz yere iyi bakmalıyız.
Kolektif Şuur (Ortak Bilinç) Ve Eyleme Geçebilme

Kolektif Şuur (Ortak Bilinç) Ve Eyleme Geçebilme

Meseleler karşısında fikir magandalarının etrafa saçtığı habis düşünceler yerine milletin kolektif şuurundan çıkmış fikirlerden hareketle bir eylem tarzı belirleye bilmeliyiz.
Seçim Sandığına Buyurun

Seçim Sandığına Buyurun

Belki masumane başlayan ama daha sonra fırsatcçlık yapmaya çalışan marjinal sol grupların asıl maksadını göremeyip olaya balıklama atlayan ülkem insanını anlayamıyorum.
Fe Eyne Tezhebun?

Fe Eyne Tezhebun?

Nereye bu gidiş, nereye kadar?
Birlikte Yaşayabilmek..

Birlikte Yaşayabilmek..

Ekmek kırıntıları
serpiyorum cephede
kumtorbaları üstüne
su verirken
evinde generalim
kuşkonmaz çiçeğine

Sunay Akın

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.