İbrahim KAYA İbrahim KAYA Sairzaman

66 Aya Kimler Karşı: Takke Düştü Kel Göründü

4+4+4 sistemini 66 aylık öğrencilerin birinci sınıfa başlatılması üzerinden eleştirenleri amacı ne? 66 aylık çocukların 72 aylık çocuklarla aynı sınıfta olmasının sakıncalı olduğunu ileri sürenler kimler?
Yayın: Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’e Kimler Karşı? ''4+4+4 Kesintili Eğitim Sistemi''ne Ömer Dinçer’in bakanlık ettiği dönemde geçiliyor. Yani yeni sistemin birçok uygumlasın da Sayın Dinçer’in imzası var olacak. Yeni sistem ile zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılırken, okullar; ilk, orta ve lise olmak üzere üç bölüme ayrılıyor, gerek seçmeli dersler ve gerekse okul türlerinde de çeşitlilik sağlanmış oluyor. Bu arada toplumun ciddi eksiklerinden biri olan din ve ahlak eğitimi de seçmeli olarak sunulan Kur'ân ve siyer dersleri ile bir parça karşılanmış olacak. Hafızlık eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin 4. sınıftan sonra bir yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisi dâhilinde ara vermesine de olanak tanıyan yeni sistem, İmam Hatip liselerinin orta kısmını da yeniden vatandaşların tercihine sunmuş oluyor..

Bu yeni sistem, Başbakan Erdoğan’ın deyimi ile ''vatanını, milletini seven, dindar bir nesil'' hedefliyor. İşte bu hedef, ''soldan çarklı ''tüm marjinal oluşumları adeta çıldırtmakta. Hal böyle iken anlaşılamayan durum şu, bu önemli süreçte Sayın Ömer Dinçer’e yardım etmek, desteklemek gerekirken gereksiz yere ''sonradan görme demokrat'' ayaklarına yatan kendilerini dindar (muhafazakâr)olarak niteleyen çevrelere ne demeli? Onlar hangi nedenlerle Ömer Dinçer’e eleştiri sınırlarını da aşan ölçütte hakarette bulunabiliyorlar?

Sadece dünyevî menfaatlerin kazanımı için Akif’in özlem duyduğu''asımın nesli''nin* yetişmesine imkân verecek bir sistemin uygulayıcısı olan bir bakanın elini zayıflatacak söylem ve eylemlerde bulunmak,asıl hedefleri iktidarı devirmek olan başta BTÖ olmak üzere marjinal sol oluşumlarla,sözde ulusalcı,darbeci zümrenin ekmeğine yağ sürmekten başka ne anlam ifade edebilir ki?.

Müslüman uyanık olur. O bildik çevrelerin eline bir fırsat geçse ayrım yapmaksızın tüm muhafazakârları ''balyoz''planları ile darmadağın edeceğini nasıl olurda bu yakanın muhafazakârları akıldan çıkarır? ''Keser sap hikâyesi''ni onlar hiç akıldan çıkarmıyorken ''kraldan daha çok kralcı''geçinen bu yakanın kimi muhafazakârları nasıl olurda ''soldan çarklı''ların dümen suyuna girebilir. Anlamak inanın güç geliyor insana. Dindar kişi ''balık hafızalı''olmamalı. Manevi değerlere düşman çevrelerin ekmeğine yağ sürmemeli, yağ sürecek girişimlerden kendini uzak tutmalıdır.

İŞTE ''KARŞIYIZ'' CEPHESİ…

 En başta BTÖ olan pkk, Halkevleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, İstanbul Tabip Odası, Eğitim-Sen, TGC, Devrimci Sağlık İş gibi grupların da yer aldığı 24 marjinal kuruluş… Darbecilere verdiği destek yüzünden adı “Darbeci Baro”ya çıkan İstanbul Barosu ise bu oluşumlara mekân desteği sağlayarak gönül birlikteliğini göstermiş oldu. Toplantı baroya ait konferans salonunda yapıldı. Sayın bakanın öncülüğünde hayata geçecek olan 4+4+4 kesintili eğitim sistemini sabote etme amacıyla yapılacak eylemlere destek verenler arasında kendine yakınlık duyduğun kaç oluşum var? Buna vereceğin cevaba göre hareket etmek zorundasın…

 NOT:*Mehmet Akif manevi oğul edindiği Asım’ı sevmekte ve beğenmektedir. Hedeflerini ve yetiştirmek istediği nesli onunla sembolleştirmektir. Bu sebeple de o, Asım’a ziyadesiyle güvenmektedir. Asım ise özellikle Çanakkale Savaşı’nda onun bu güvenine layık olduğunu açıkça göstermiştir. “Asım’ın nesli diyordum ya… Nesilmiş gerçek İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek.” Akif,''Asım’ın nesli''derken iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, dahası bunları yüceltmek için tüm imkânlarını seferber eden bir gençliğin hayalini kurmaktadır

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Sokak Lambası

Sokak Lambası

Karanlık sokaklarda yürümenin içimize verdiği ürpertiyi, ışığının gücü nispetince, yolumuzu aydınlatan sokak lambası ile gidermek ve altında bekleyipte sabit kılınnmak yerine yol boyunca ışığı ile bize mihmandarlık yapacak olan diğer sokak lambalarını eşliğinde yürümeye çalışmak...
Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Her sancı yeni bir doğumun müjdecisidir. Fikirlerin, düşüncelerin doğuşu da fikir sahibi için sancılıdır. Bu sancıyı çekmeden konuşanlar için söylenen "Ağzı olan konuşuyor" değimi meseleyi izahta yeter derecede öneme sahiptir. Konuşurken durduğumuz yere iyi bakmalıyız.
Kolektif Şuur (Ortak Bilinç) Ve Eyleme Geçebilme

Kolektif Şuur (Ortak Bilinç) Ve Eyleme Geçebilme

Meseleler karşısında fikir magandalarının etrafa saçtığı habis düşünceler yerine milletin kolektif şuurundan çıkmış fikirlerden hareketle bir eylem tarzı belirleye bilmeliyiz.
Seçim Sandığına Buyurun

Seçim Sandığına Buyurun

Belki masumane başlayan ama daha sonra fırsatcçlık yapmaya çalışan marjinal sol grupların asıl maksadını göremeyip olaya balıklama atlayan ülkem insanını anlayamıyorum.
Fe Eyne Tezhebun?

Fe Eyne Tezhebun?

Nereye bu gidiş, nereye kadar?
Birlikte Yaşayabilmek..

Birlikte Yaşayabilmek..

Ekmek kırıntıları
serpiyorum cephede
kumtorbaları üstüne
su verirken
evinde generalim
kuşkonmaz çiçeğine

Sunay Akın

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.